Comisia de Apel a anulat suspendarea drastică dictată în cazul lui Vasile...

Comisia de Apel a anulat suspendarea drastică dictată în cazul lui Vasile Rus. Rugbistul de la Timişoara Saracens e bun de joc

0
DISTRIBUIȚI

Apelul celor de la Timişoara Saracens a avut succes iar Vasile Rus poate fi folosit începând cu următorul meci. Jucătorul bănăţenilor a fost acuzat de insulte rasiste adresate lui Ratu Taniela Maravunawasawasa, de la Baia Mare, şi a fost suspendat iniţial opt săptămâni de către Comisia de Disciplină din cadrul FR Rugby.

De la o suspendare drastică, la nevinovăţie, aşa poate fi rezumat cazul lui Rus. Rugbistul a fost acuzat de rasism de către Ratu Taniela, jucător eliminat pentru violenţă chiar asupra jucătorului „sarazin”.


Insultele ar fi fost auzite şi de un alt component al „zimbrilor” iar Comisia de Disciplină a dictat o suspendare de opt jocuri, Rus a stat deja două jocuri după incidente.

Săptămâna trecută, clubul timişorean a atacat decizia iar Comisia de Apel a schimbat cu 180 de grade situaţia. Aceasta nu a considerat că sunt suficiente ca probe declaraţiile care nu au putut fi dovedite. „Admite apelul declarat de SCM Timisoara – prin manager Attila Brosovszki, ca fondat și anulează Decizia Comisiei de Disciplină 6540/27.09.2019, decizie cu privire la sancțiunea aplicată jucătorului Vasile Rus în urma presupusului antijoc sub formă verbală, respectiv 8 săptămâni suspendare.”, a fost concluzia ultimei comsii.

Ratu Taniela Maravunawasawasa a primit la rândul său trei săptămâni de suspendare pentru loviturile aplicate lui Rus în acel joc încheiat cu victoria Ştiinţei Baia Mare (28-24). Jucătorul a stat la rândul său deja două săptămâni „pe bară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.