Viorica Dăncilă a uitat să trimită la Iohannis și numele lui Orlando...

Viorica Dăncilă a uitat să trimită la Iohannis și numele lui Orlando Teodorovici – vicepremier. A revenit cu o erată

0
DISTRIBUIȚI

Viorica Dăncilă a trimis, vineri, la Palatul Cotroceni, pentru aprobarea președintelui Iohannis, propunerile pentru noi miniștri interimari pentru mai multe ministere. Însă, a uitat să trimită și propunerea pentru desemnarea lui Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor, ca vicepremier interimar, a transmis Digi24.

A revenit după trei ore, cu o erată, în care îi propune Președintelui să dispună emiterea decretului prezidențial și pentru ministrul Finanțelor.

Viorica Dăncilă a trimis joi o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi solicită să numească interimari la mai multe ministere.


Printre acestea se numără propunerea actualului ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu, interimar la Ministerul Justiției. De asemenea, premierul solicită numirea lui Nicolae Hurduc ministru interimar al Educației, a lui Gabriel Leș ministru interimar al Internelor, dar și numirea unor interimari pe care Dăncilă i-a mai propus după ieșirea ALDE de la guvernare, iar Klaus Iohannis a refuzat să emită decretele de numire pe numele acestora.

Iohannis a transmis, vineri, că premierul Viorica Dăncilă îi cere să încalce Legea fundamentală, solicitând numirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației. Șeful statului precizează că durata maximă de interimat e de 45 de zile, iar Daniel Breaz a exercitat această funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.