Zeci de autobuze electrice, cumpărate cu bani europeni, vor circula pe străzile...

Zeci de autobuze electrice, cumpărate cu bani europeni, vor circula pe străzile Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune în ceea ce privește modernizarea sistemului de transport în comun din Timișoara. Nicolae Robu a anunțat că proiectul cu finanțare europeană privind achiziția a 44 de autobuze electrice articulate de mare capacitate a fost aprobat.


Proiectul are o valoare de peste 30 de milioane de euro și va fi realizat în baza unui parteneriat între Ministerul Dezvoltării și Primăria Timișoara.

„Am fost înștiințați că s-a aprobat deja printr-un ordin al ministrului proiectul de achiziție a 44 de autobuze electrice. Acum am avut ordinul de aprobare. Este vorba despre acel proiect aflat la Ministerul Dezvoltării în care suntem noi și Brașov. Noi cu 44 de autobuze electrice, Brașov cu 12”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, în cadrul proiectului european vor fi realizate și 15 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă.

„În paralel, licitația a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și a înregistrat trei participanți internaționali. Ofertele se află în evaluare tehnică. Odata livrate și împreună cu celelalte investiții în parcul de tramvaie, Timișoara se poate apropia de 90% transport public electric nepoluant”, a precizat și Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.