Acțiune caritabilă în comuna cu cei mai puțini locuitori din Hunedoara. Cum...

Acțiune caritabilă în comuna cu cei mai puțini locuitori din Hunedoara. Cum poți face o faptă bună

0
DISTRIBUIȚI

comuna batrana

Asociația „Verde de Banat” intenționează să organizeze o acțiune umanitară, cu scopul de a veni în sprijinul sătenilor, majoritatea în vârstă, care mai locuiesc în comuna Bătrâna. Este vorba de comuna cu cei mai puțini locuitori din județul Hunedoara, aproximativ 100, aflată într-un loc izolat.

Comuna este formată din patru sate, Bătrâna, Răchițaua, Piatra și Fața Roșie, și se află într-o zonă de munte. De altfel, cine dorește să ajungă aici trebuie să străbată cel puțin 30 de kilometri pe un drum de pământ și pietriș.

Cu scopul de a veni în sprijinul sătenilor care au mai rămas în comună, voluntarii din cadrul ONG-ului intenționează să organizeze o acțiune caritabilă. Evenimentul va avea loc în data de 16 noiembrie, iar persoanele cu suflet mare și care doresc să facă o plimbare în mijlocul naturii sunt invitate să participe.

„În cătunele comunei Bătrâna (județul Hunedoara) se găsesc oameni care au nevoie de mângâiere și o vorbă bună, dar și de sprijin material și ajutor în gospodărie.


Așteptăm pe toți cei ce vor să ne însoțească într-o primă vizită la ei, ca să legăm faptele bune de natură și ieșire la munte. Accesul în zonă se poate face prin Pietroasa – Poieni – Cascada Șopot, pe drumul forestier către Lunca Largă – Bătrâna sau prin Dobra – Roşcani – Bătrâna. Organizăm o tură de recunoaștere, ca să evaluăm nevoile reale și situația acolo, să încercăm să vedem despre câte familii este vorba și cu ce putem contribui. Dacă doriți să veniți alături de noi, vă promitem o ieșire memorabilă, într-o zonă extrem de frumoasă, cu oameni ospitalieri și foarte deschiși la suflet, chiar dacă trăiesc într-un loc izolat și oarecum uitat de lume. În funcție de numărul de participanți, vom încerca să ducem și mici ajutoare – alimente neperisabile, haine groase. Ne dorim ca acesta să fie începutul unei colaborări pe termen lung, în care să ajutăm comunitatea locală, dar și să punem regiunea în valoare și să îi promovăm potențialul turistic”, a transmis Asociația „Verde de Banat”.

Mai multe informații despre acțiunea caritabilă sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.