Alertă la un alt bloc de garsoniere din zona Complexului Studențesc din...

Alertă la un alt bloc de garsoniere din zona Complexului Studențesc din Timișoara UPDATE 3 Mai multe persoane, duse la spital

4
DISTRIBUIȚI

Autoritățile fac verificări la un alt bloc aflat în apropierea imobilului în care mai multe persoane au fost intoxicate în ultimele zile, iar o femeie și doi copii au murit.

Clădirea de pe strada Alexandru Vaida Voievod, nr. 1, tot un bloc de garsoniere, este verificată acum de echipele CBRN. Autoritățile au evacuat clădirea, iar polițiștii au oprit accesul. Mai mulți locatari au spus că, săptămâna trecută, în toată clădirea au fost agățate pe clanțele ușilor reclame la o firmă de deratizare.

Polițiștii le recomandă celor care au stat în apartamente să se prezinte la medic de urgență dacă au simptome ca amețeli sau greață.


Echipele CRBN vor stabili dacă locatarii se pot întoarce în apartamente sau nu.

UPDATE Autoritățile au luat hotărârea ca imobilul să fie evacuat. Echipele CRBN se află încă în clădire.

UPDATE 2 ISU Timiș a adus la fața locului microbuze pentru locatarii care vor fi duși la locul de cazare temporar de la Liceul Silvic. Aceștia sunt verificați de echipajele de urgență, iar cei care prezintă simptome de intoxicare vor fi duși la spital.

UPDATE 3 Autoritățile au constatat că un apartament de la etajul patru al blocului a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, astfel că s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Ușa apartamentului este sigilată cu banda adezivă. Sunt evacuate 31 de persoane. O parte dintre acestea au fost transportate la spital pentru a rămâne sub supraveghere medicală peste noapte, inclusiv o tânără care le-a spus medicilor că se simte foarte rău.

UPDATE 4 Cei de la CBRN au terminat investigațiile. Echipele speciale au găsit pastile care conțineau substanța toxică pentru oameni puse inclusiv printre haine, în apartamentul care a contractat serviciul de deratizare. Autoritățile spun că pericolul a fost îndepărtat, însă cei care s-au aflat în clădire vor rămâne în atenția medicilor.

4 COMENTARII

  1. Raman consternata. Ce pastile ? Delicia? Inteleg ca si asa ceva au folosit la primul bloc, fost camin studentesc. Oameni iresponsabili, idioti, cum sa folosesti asa ceva?…pastile care se folosesc la cerealele in vrac pentru distrugerea insectelor de depozit, pastile care se dezintegreaza si elibereaza un gaz letal si pentru oameni. Of, Doamne, exista o Lista a tuturor produselor de acest gen avizate in Romania, pe care ar trebui sa o aiba fiecare firma care se ocupa cu asa ceva, cu fiecare produs din ce grupa face parte, sunt 4 grupe, substantele din grupa 1 si 2 nu se dau in spatii de locuit. Delicia e din grupa 1 si tot se spune ca a fost luata de pe piata neagra,nimic mai fals, se gaseste in toata tara in toate magazinele de profil si se vinde la oricine (nu stiu de cand, in vechiul regim asa ceva nu se intampla).
    Lumea trebuie sa ia atitudine ca sa nu se mai repete asa ceva. Asociatiile de proprietari, presedintele de bloc ar trebui sa fie cu o astfel de echipa, sa verifice substantele, fotografieze, controlate din ce grupa fac parte, din timp anuntati oameni ca se face dezinsectie.
    Ca nu inteleg, acesti oameni nu sunt instruiti de nimeni, sau sunt inconstienti… Ei ii dau inainte cu stropitul, ieri parca, la o gradinita privata… omg!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.