Alte cinci persoane dintre cele evacuate în urma dezinsecției criminale de la...

Alte cinci persoane dintre cele evacuate în urma dezinsecției criminale de la Timișoara au cerut miercuri ajutor medical

0
DISTRIBUIȚI

Cinci persoane dintre cele evacuate în Timișoara, după deratizarea din zona Complexului Studențesc, au cerut miercuri ajutor medical. Printre cei care au apelat 112 se află trei copii.

Reprezentanții ISU Timiș spun că miercuri s-au primit trei solicitări noi, prin 112, pentru cinci persoane: o mamă cu doi copii de 12 și 14 ani, un adult și încă un copil de 11 ani.

Adulții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe, iar copiii la Spitalul „Louis Țurcanu”.

Reprezentanții ISU Timiș precizează că toate cele 5 persoane locuiau în blocul de pe strada Miorița nr. 8 din Timișoara, evacuat luni.

La această oră, la Spitalul Județean sunt internați 10 adulți, la Spitalul Municipal un adult internat și un adult evaluat, iar la Spitalul „Louis Turcanu” sunt 29 copii internați și alți doi în evaluare.

Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie.


Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societății a fost reținut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

Călin Stăiculescu, avocatul acestuia, a declarat că patronul firmei de deratizare din Timişoara a cumpărat substanțele folosite de la „o cunoștință”, fără documente.

Ministerul Sănătății a constituit o Comisie de analiză după cazul de la Timișoara, fiind luată decizia de verificare a activității DSP privind societățile de deratizare. Ministrul Victor Costache a cerut modificarea legislației ca direcțiile de sănătate publică să certifice utilizarea biocidelor.

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.