Apple lansează noul MacBook Pro cu un ecran de 16 inch

Apple lansează noul MacBook Pro cu un ecran de 16 inch

0
DISTRIBUIȚI

MacBook Pro este modelul high-end de laptop-uri al companiei Apple. Acesta se situează peste MacBook sau MacBook Air.

Primul MacBook Pro a fost lansat în ianuarie 2006 de către Steve Jobs la convenția Macworld. Primele modele aveau ecranul de 15, respectin 17 inch. În octombrie 2006, MacBook Pro a avut parte de prima actualizare. Modelele au primit atunci procesoare Intel Core 2 Duo, fiind primul model Apple cu 64 bit. Memoria RAM a fost extinsă la 1 GB pentru modelul de 15 inch și 2 GB pentru modelul de 17 inch. Al doilea update a avut loc în iunie 2007, laptop-urile primind placă video Nvidia GeForce 8600m GT, dar și opțiuni mai rapide de procesor, iar opțiunea de LED backlight a fost adăugată modelului de 15 inch.

În octombrie 2008 a fost lansată o a doua generație de laptop-uri MacBook Pro de 13 și 15 inch, cea de 17 inch fiind adăugată în 2009. Această generație este cunoscută sub numele de uni-body, laptop-urile fiind fabricate dintr-o singură bucată de aluminiu.

Cea de-a treia generație de MacBook Pro a fost lansată în 2012. Erau mult mai ușoare, includeau mai mult spațiu de stocare și aveau un display Retina. Cea de-a patra generație a fost lansată în octombrie 2016, iar aceste modele foloseau exclusiv porturi USB-C, includeau prima generație de tastaturi de tip butterfly, iar butoanele de funcții fuseseră înlocuite de Touch Bar.

Cea de-a cincea generație a fost prezentată luna aceasta în Cupertino, California, la Apple Park.


Deși MacBook Pro a avut parte de actualizări anul acesta în mai și iulie, Apple înlocuiește versiunea de 15 inch cu o alta nouă de 16 inch.

Noul MacBook Pro are un display Retina de 16 inch, funcție True Tone și margini mult mai subțiri. Acesta ar fi cel mai mare display Retina dintre toate laptop-urile. Cu o rezoluție de 3072×1920 și o densitate a pixelilor de 226 ppi, acest diplay conferă aproape 6 milioane de pixeli. Fiecare dispozitiv este calibrat individual înainte de a părăsi fabrica.

O altă îmbunătățire este tastatura Magic Keyboard cu un mecanism de tip foarfecă ce rezolvă problemele atât de dese ale utilizatorilor cu vechile tastaturi de tip fluture. Tastatura vine, de asemenea, cu un buton de ”Escape” și un aranjament sub formă de ”T” întors pentru săgeți, dar și Touch Bar și Touch ID.

Apple prezintă MacBook Pro 16 ca având un design special, mult mai performant al cooler-elor, ceea ce rezultă într-o creștere cu 28% a circulației aerului. Acest lucru îi permite lui MacBook Pro să susțină cu până la 12 watti mai mult în timpul utilizării intensive.

MacBook Pro 16 poate fi găsit în verisiuni cu porcesoare din a 9 a generație, hexa-core sau octa core, cu Turbo Boost cu viteze de până la 5.0 GHz. Aceste procesoare, combinate cu memoria RAM de până la 64 GB, fac din MacBook Air un laptop ideal pentru fotografi, editori, videografi, graficieni și mulți alții.

Din punct de vedere al graficii, MacBook Pro 16 vine cu o placă video AMD Radeon Pro 5000M GDDR6 și cu opțiunea de 8GB VRAM pentru prima oară.

Apple continuă să comercializeze și versiunea de 13 inch a lui MacBook Pro pe care a actualizat-o mai devreme anul acesta. Această versiune este, bineînțeles, mai compactă decât cea de 16 inch, dar acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu este la fel de puternic. Versiunea high-end a laptop-ului de 13 inch a fost actualizată în mai anul acesta, iar versiunea entry-level a fost actualizată în iulie anul acesta, amândouă primind Touch Bar, Touch ID, un chip de securitate T2 și funcție True Tone.

Indiferent pentru care din cele două modele de MacBook Pro optați, aveți cu siguranță garanția calității și performanței, mai ales acum, când Apple lansează un nou model performant. Dacă sunteți fan al sistemului de operare MacOS, veți dori să aruncați o privire asupra acestui nou laptop de la Apple.