Ripensia şi ASU Politehnica dispută în intermediară Derby-ul Timişoarei. Ambele echipe vor...

Ripensia şi ASU Politehnica dispută în intermediară Derby-ul Timişoarei. Ambele echipe vor să se distanţeze de „zona roşie”

0
DISTRIBUIȚI

Mâine, pe „Electrica”, va fi un nou episod din derby-ul local al proiectelor startate în 2012 din ligile inferioare judeţene. ASU Politehnica e avantajată de statistică, dar Ripensia e gazda şi echipa care a stat mai mult deasupra „liniei” în acest început de sezon. Despărţite de doar două puncte, în favoarea alb-violeţilor, cele două promit un nou meci palpitant.

ASU Poli a fost învinsă până acum de „Ripi” o singură dată în Liga a II-a iar un alt succes al roş-galbenilor a fost înregistrat în Cupă. În rest, cei care s-au impus au fost alb-violeţii în şapte întâlniri (de cinci ori în campionat şi de două ori în Cupă – dar nu în cele 90 de minute clasice).

”Suntem două echipe care au nevoie de puncte, ne zbatem amândouă să ieșim din zona roșie a clasamentului. Avem un parcurs bun, de cinci etape nu am mai pierdut și punctul de la Turnu Măgurele nu ar valora mare lucru dacă nu vom reuși să câștigăm cu Politehnica. ASU este o echipă echilibrată. Dacă ne uităm la golaverajul lor este o echipă care primește greu goluri și care se apără bine, care face faza de apărare foarte bine. Sunt periculoși la fazele fixe, știm cu toții ce aport are Mera la aceste faze și câte goluri a marcat din asemenea momente statice. Întotdeauna o schimbare de antrenor va produce o oarecare emulație, un șoc dacă vreți să folosim clișee fotbalistice. Tavi a debutat cu o victorie, cu siguranță vor veni să câștige. Sperăm să fie un joc frumos, un joc pe care iubitorii de fotbal din Timișoara să îl guste. Păcat că e programat la ora 14 și nu știu câtă lume va putea să ajungă la stadion. Nu avem accidentați sau suspendați. Sperăm să fim inspirați și toți cei care vor intra pe teren să dea totul pentru victorie și să ne bucurăm la final”, a spus Alexandru Pelici, tehnicianul Ripensiei. 

„E un meci cu concitadina noastră Ripensia Timişoara. O echipă formată ca stil după antrenorul lor, Alexandru Pelici. Pe care-l cunosc foarte bine, am şi fost coleg cu el la Reşiţa şi în Timişoara, colegi de echipă. E o echipă disciplinată, care încearcă să nu primească gol şi să te surprindă. Sperăm să ieşim învingători din acest joc, vom fi cu siguranţă susţinuţi de mulţi suporteri şi pentru noi e un meci din care vrem să ieşim învingători, dar pot spune că o presiune mai mare e pe Ripensia, joacă acasă şi cred că va fi un meci foarte interesant.


În care, echipa care este mai inteligentă şi inspirată în anumite momente, va învinge”, a spus Octavian Benga, „principalul” Politehnicii.

„Cu siguranţă e noul derby al oraşului. Sunt în acest moment cele mai bune echipe ale Timişoarei… E un meci în care jucătorii ambelor echipe sunt foarte motivaţi din start .Noi încercăm să ne găsim echilibrul şi mijloacele de a ieşi învingători. Am încredere mare în jucători, pentru că în ultimele două meciuri au obţinut victorii. În mare parte, un procent de 90% li se datorează lor aceste două victorii. Sper să rămânem pe acelaşi trend, e foarte important ca în perioada următoare să mai acumulăm puncte pentru că în retur e mai dificil să faci puncte. Sunt mai importante ca cele din tur. E importantă şi clasarea din clasament faţă de Ripensia. …cu o înfrângere lor le va fi foarte greu să revină, probabil nu vor avea o atmosferă liniştită şi noi trebuie să speculăm acest aspect”, a precizat noul antrenor al alb-violeţilor, care a debutat cu un succes împotriva celor de la Miercurea Ciuc (1-0) sâmbătă.

În tabăra alb-violeţilor se află şi un jucător care a îmbrăcat multe sezoane tricoul roş-galbenilor. Adrian Ungureanu a fost incert după ce a ieşit accidentat din duelul cu ciucanii, dar spre bucuria sa nu a fost vorba de o entorsă, ci doar e o contuzie din care şi-a revenit. „L-am aşteptat, întâlnesc foştii colegi, am stat cinci ani acolo. Sincer, îmi doresc să-i batem, să-i băgăm sub noi, să nu mai poată să ne ajungă. De demonstrat nu cred că mai am nimic de demonstrat, acolo în Liga a II-a cel puţin, sunt mijlocaşul cu cele mai multe goluri pentru Ripensia. Nu am ambiţii personale sau ceva de genul acesta”, a subliniat „John” Ungureanu.

Oaspeţii îi au indisponibili pe Marvin Schieb şi Alin Manea (fractură la braţ). Primul a ieşit cu ambulanţa din teren la meciul cu Csikszereda după ce Eder Gonzalez l-a lovit într-un duel aerian. „Va lipsi minimum două săptămâni… a fost mai bine decât s-a crezut, iniţial credeam că va fi nevoie de o placă şi şurub, dar s-a rezolvat doar cu intervenţie chirurgicală. E okay”, a explicat Sebastian Novovic, preşedintele AST Druckeria.

Partida Ripensia Timişoara – ASU Politehnica Timişoara se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena „Electrica”, în etapa a 17-a, intermediară a Ligii 2. Alb-violeţii ocupă locul 11, în timp ce roş-galbenii sunt pe 15.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.