ASU Politehnica e favorită cu penultima clasată Sportul Snagov. Octavian Benga nu...

ASU Politehnica e favorită cu penultima clasată Sportul Snagov. Octavian Benga nu se aşteaptă la o „defilare”: „Cine crede asta se înşeală”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica parcurge o perioadă bună în Liga 2 în luna noiembrie. „Băieţii în ghete” au luat şapte puncte din patru jocuri şi au prima şansă conform „hârtiei” mâine împotriva Sportului Snagov. Echipa din Ilfov nu a renunţat însă la luptă şi chiar dacă e pe locul 18 a obţinut câteva rezultate surprinzătoare, lucru subliniat şi de tehnicianul alb-violeţilor, Octavian Benga.

„Ne aşteaptă un meci foarte dificil, am observat că lumea se aşteaptă să intrăm pe teren şi să defilăm, se înşeală cine crede acest lucru. Întâlnim o echipă nu neapărat incomodă, ci surprinzătoare. Au bătut Rapidul, Pandurii, au făcut egal la Petrolul, multe meciuri pierdute la limită, la Farul în minutul 90, Mioveni 94… au condus 2-0 echipa din Tr. Măgurele, au pierdut pe final. E o echipă care şi marchează şi pierde foarte greu, îi tratăm nu serios, foarte serios. E ultimul din acest ciclu, trei într-o săptămână, vrem să-l încheiem cu o victorie. Trebuie să fim inteligenţi, dacă nu facem acest lucru vom avea probleme”, a declarat Octavian Benga.

„Principalul” lui ASU Poli se aşteaptă totuşi ca elevii săi să aibă iniţiativa: „Jocul îl abordez tot timpul în funcţie de jucătorii avuţi la dispoziţie şi adversari, nu vreau să mă hazardez în declaraţii, să spun că schimb un anumit profil al echipei de pe o zi pe alta. În această săptămână am pregătit jocul în funcţie de posibilităţile noastre.


O să punem cu siguranţă o presiune pe adversar, în limitele în care putem. În ultimele două jocuri, cu Csikszereda şi Ripensia, tactic şi ca abordare ne-a ieşit aşa cum am dorit, cred că vom reuşi şi mâine”.

În remiza de pe „Electrica” alb-violeţii nu au putut miza pe Cristian Scutaru, uşor accidentat, dar e de aşteptat ca fundaşul să fie refăcut la ora meciului. În schimb, rămân pe tuşă până în decembrie cel puţin, Alin Manea şi Marvin Schieb. În cazul celui din urmă există însă şansa unei recuperări mai rapide. „Schieb, după zece zile poate începe alergarea… Nu vom risca, vom vedea, vom încerca să-i facem o mască… Dacă e nevoie de el în ultimele două etape, dacă îşi doreşte”, a precizat Benga.

„Ne aşteaptă un meci pe care vrem să-l câştigăm. Trecem printr-o perioadă foarte bună, ne dorim să intrăm şi să-i facem fericiţi pe suporteri. Noul antrenor încearcă să-şi impună stilul săut de joc, nu a avut timp doar într-o săptămână. Până acum totul a mers bine”, a spus şi portarul Rareş Murariu.

„E un meci dificil mâine, cu o echipă imprevizibilă. Chiar dacă e sub noi în campionat, poate încurca pe oricine. Vom aborda meciul la victorie, trebuie să intrăm hotărâţi pe teren, cu atitudine, trebuie să intrăm încrezători pe teren că vom câştiga, şi vom câştiga”, a punctat şi Radu Motreanu.

Fundaşul dreapta nu a fost folosit de la revenirea sa la ASU Politehnica. „Pregătit am fost întotdeauna, 100% m-am pregătit, îmi aştept rândul”, a adăugat Motreanu. Acesta îl ştie pe Tavi Benga încă de la juniori şi a evidenţiat un aspect interesant în contrast cu vechiul antrenor: „E un antrenor care încearcă să-şi impună punctul de vedere. E un stil nou, e mai multă comunicare, lucru care lipsea. Şi sper să facem treabă”.

Întrebat dacă Motreanu poate fi folosit şi ca mijlocaş dreapta, în condiţiile încare actualul titular Jurj e avantajat şi de postura de jucător U19, Benga a explicat că „poate să fie o soluţie de avarie, dar postul de bază e de fundaş dreapta ofensiv, care să vină să creeze superioritate pe benzi, să apară cu centrări, să apară ca surpriză. Asta e calitatea lui. Are şi îndemânare bună. Poate să joace şi mijlocaş dreapta în anumite momente…”.

Partida ASU Politehnica – Sportul Snagov se dispută mâine, de la ora 14.00, pe arena „Ştiinţa”, în etapa a 18-a a Ligii 2. Ilfovenii sunt pe penultimul loc, cu doar opt puncte, în timp ce bănăţenii au acumulat 21 din 16 jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.