Calea Bogdăneștilor, prima din Timișoara unde vor fi amenajate piste de biciclete...

Calea Bogdăneștilor, prima din Timișoara unde vor fi amenajate piste de biciclete „ca la carte”, susține primarul Robu

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, cu noi detalii legate de proiectul privind modernizarea Căii Bogdăneștilor cu bani de la Uniunea Europeană. Primarul Timișoarei susține că aceasta va fi prima stradă din oraș pe care vor fi realizate piste de biciclete „ca la carte”.

„Avem finanțare pe fonduri europene pentru acest proiect. Este un proiect mare, pe o lungime de circa 2,5 kilometri vom amenaja linii de tramvai pe mijlocul străzii, de-o parte și de alta vom avea câte două benzi de trafic auto. Apoi, pe fiecare parte a străzii, trotuar și pistă de biciclete de 1,5 metri de data asta, pentru că avem ecart stradal și ecartul ne permite.


Vom face o primă demonstrație, poate, că acolo unde putem și primul loc în care chiar putem chiar facem piste de biciclete așa cum scrie la carte. Și când spun asta, am în vedere inclusiv trecerile line la intersecții. Se va vedea că nu vom mai avea treceri abrupte, voi avea grijă din start să nu se mai facă treceri abrupte, să fie nevoie pentru a interveni după aceea pentru a le aplatiza. Un element de noutate este că vom avea iarbă, covor de iarbă pe toată zona liniilor de tramvai. Până acum am avut fie beton, fie pietriș, acum vom avea covor de iarbă”, a detaliat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, pe cei 2,5 kilometri de pe Calea Bogdăneștilor ar urma și să fie realizate aliniamente de copaci, care vor fi plantați din patru în patru metri.

„Dacă facem o socoteală, câte mii de copaci vor fi plantați numai acolo. Va ieși superb, va fi, poate, unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Timișoarei, deoarece Calea Bogdăneștilor va deveni bulevard. Va trebui să schimbăm denumirea din stradă în bulevard și pentru alte străzi pe care le-am amenajat între timp”, a explicat Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectului privind modernizarea Căii Bogdăneștilor este de aproape 149 de milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 89 de milioane de lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni. Contractul de finanțare al proiectului cu bani europeni a fost semnat la începutul lunii octombrie a acestui an.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.