Cel de-al treilea mall din Timișoara se construiește după un concept nou...

Cel de-al treilea mall din Timișoara se construiește după un concept nou în România

7
DISTRIBUIȚI

strip mall

La Timișoara urmează să se construiască cel de-al treilea mall. Acesta va fi realizat în apropierea sensului giratoriu de la AEM și va avea deschidere atât la bulevardul Liviu Rebreanu, cât și pe strada Stan Vidrighin.

În următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, aleșii vor avea pe masă un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Construire ansamblu comercial cu regim de înălțime parter (strip mall), amenajare parcare, spații verzi, organizare șantier, amplasare totem informațional”, pe bulevardul Liviu Rebreanu.

Noul mall va fi realizat de către Matei Cristian Georgescu și Cristian Ion Georgescu, iar regimul de înălțime va fi subsol+parter înalt.


Din documentația care însoțește proiectul de hotărâre mai aflăm că strip mall-ul va fi construit pe un teren care are o suprafață de 11.460 mp, pe care nu există în acest moment nicio construcție.

„Strip Mall este locul de lângă casa ta unde vei găsi tot ce ai nevoie pentru viața de zi cu zi, unite toate de o atmosferă plăcută și oameni inspirați. Strip Mall este un concept nou adus în România, ce reprezintă un mall în aer liber, magazinele fiind dispuse pe un rând cu spațiu de promenadă în față, iar pe toată lungimea sa având locuri de parcare. Amplasat în mijlocul celei mai puternice zone comerciale, Strip Mall este destinația ideală pentru cumpărături, distracție, relaxare. Zona strip mall-ului va avea prevăzută o zonă amplă de parcaje și de alei pietonale, va conține zone verzi amenajate, va fi iluminată non-stop. Zona de parcare, împreună cu aleile pietonale și zonele verzi, va funcționa ca o piațetă publică în fața magazinului și va avea legătură cu zona parcărilor supermarketului Lidl, aflat la sud de parcela noastră, creând astfel un spațiu public comun”, scrie în documentație.

7 COMENTARII

 1. Da un spatiu de relaxare , gen strand și spa ca la vecini , la Mako , la Gyula , pe când? Pentru asa ceva nu există spațiu în Timișoara asta? Chiar au cerut timișorenii încă un mall ?

 2. Deh, pai io nu stiu cine tot merge la mall sa cumpere e foarte scump mai in toate magazinele exceptând Flanco si Carrefour si pe undeva acolo la restaurante , de unde sa ai bani cand esti un amărât de muncitor cu familie de 2-3 copii cu rate la bancă facturi etc etc,,…eu mănânc pe șantier la prânz un meniu de 10 lei sa aibe și copii mei un viitor , nu sa ma plimb prin mall -uri.

 3. Deh, pai io nu stiu cine tot merge la mall sa cumpere e foarte scump mai in toate magazinele exceptând Flanco si Carrefour si pe undeva acolo la restaurante , de unde sa ai bani cand esti un amărât de muncitor cu familie de 2-3 copii cu rate la bancă facturi etc etc,,…eu mănânc pe șantier la prânz un meniu de 10 lei sa aibe și copii mei un viitor , nu sa ma plimb prin mall -uri.

 4. Prin anii „90 am avut la Timisoara primul stripmall, ceva mai rudimentar: Totalco Giroc, dacă vă amintiți. Iar complexul comercial Euro II, exact asta este, șir de magazine cu parcare, cu diferența că e predominant engros. La fel functioneaza si Piața de gros, parchezi si cumperi legume. Conceptul nu e prea nou, doar designul modern ne va epata

 5. Nu este suficient ca, avem deja doua mall-uri!
  Ce mai trebuie si al 3-lea????
  Bani aruncați în vânt….
  Mai bine construiti alceva, cum ar fii:
  Blocuri A.N.L. , locuinte pentru oanemii necăjiți care nu au un acoperiș deasupra capului… Școli, PARCARE SUPRA ETAJATĂ… sau altele care sa iti aibe rostul….
  Nu mai irosiți banii aiure pe mall-uri…
  Defapt ROBU, numai atât stie sa faca!
  Drumuri, poduri, si mall-uri…
  Si Timișoara este plina de gunoaie, tramvaiele sunt de cand era bunica fata mare! Si pline de jeg si boschetar….
  Si voi construiți mall-uri… Vai si amar …

 6. Fain dar lipsesc restaurante. Si un cinema, neaparat sa adauge un cinema cu 5-6 sali 3D pentru locuitorii din zona, Cinema City-urile au ajuns sa fie pline ochi inclusiv in mijlocul saptamanii, am fost ieri cu fetita la Frozen 2 (lansat cu 2 luni in urma!), Duminica seara cand am rezervat online biletele era sala goala zic ce noroc mai vin doar cativa o sa fie lejer, ca la fata locului nu doar sa fie toate locurile ocupate, ba chiar sa stea oamenii pe trepte la cat de plin a fost.

  Pana cand nu deschide Primaria cele 7 cinematografe tot nebunia asta va fi, si mai trist e ca bagam milioane de euro in conturile unor lanturi straine cand am putea merge la cinematografele orasului nostru, asta pe langa tarifele destul de mari. 30 de lei pentru un adult pentru o animatie 3D Dublata, si 20 de lei fetita?!? Plus popcorn, suc, alune, ochelarii 3D si toata distractia (doar 1 film) te-a costat 100 de lei. Nu zic in sensul asta, si-a meritat toti banii, dar in alte orase am vazut 10-15 lei biletul, deci nu mi se pare normala hotia asta la drumul mare.

 7. Mall în aer liber ? Acolo aerul liber este foarte poluat de traficul de pe cele 2 şosele foarte circulate care mărginesc malul şi fabricile chimice din Timişoara. Unde este spaţiul verde din cei 11.460 mp şi care e procentul de spaţiu verde ? Eu văd doar parcări betonate, fără copaci pentru umbră. De ce Timişoara nu a făcut nici un parc pentru ,,relaxare” în ultimii 30 de ani ? Cred că pentru că din parcuri nu se câştigă şpăgi ! S-ar câştiga doar sănătate pentru cetăţeni ! Dar cui îi pasă ?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.