Cel mai noi tunel feroviar din vestul țării, deschis circulației după patru...

Cel mai noi tunel feroviar din vestul țării, deschis circulației după patru ani de șantier VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Începute în 2015, lucrările la tunelul feroviar de la Turdaş, aflat la intrarea în Orăştie (județul Hunedoara), au fost finalizate şi recepţionate în toamna acestui an. Traficul feroviar a fost deschis pe una dintre cele două linii ferate, pe care trenurile pot circula, iar în perioada următoare se aşteaptă finalizarea lucrărilor şi la cealaltă cale de rulare, pe un segment aflat la intrarea în tunel, dinspre Simeria, a transmis adevarul.ro.

Lucrarea a fost realizată de o firmă românească, iar șantierul a acumulat întârzieri de aproape doi ani, din cauza intersectării traseului cu mai multe conducte de gaz care trebuiau relocate.

Tunelul feroviar de la Turdaş a fost construit pe ruta viitoarei magistrale de cale ferată de mare viteză Coridorul IV Pan-European, care va lega Constanţa de Arad şi de mai multe capitale europene.


A fost amplasat pe varianta locală a liniei de cale ferată Simeria – Coşlariu şi are o lungime de 800 de metri şi este completat cu două sectoare neacoperite care împreună cu tunelul măsoară aproape 2.500 de metri. A fost construit în curbă, pe o lungime de 605 metri, urmată de o curbă de racordare pe lungimea de 80 de metri şi de un aliniament cu o lungime de 95 de metri, a mai transmis sursa citată.

Tunelul este executat prin metoda construcţiei în tranşee complet deschisă, în pământuri cu umflări mari, fiind primul astfel de tunel feroviar realizat după 1990 în România, potrivit specialiştilor. A fost aleasă variana construcţiei tunelului, deoarece nu se putea merge pe vechiul traseu al căii ferate, pe malul Mureşului, având în vedere că proiectul a fost făcut pentru a asigura o circulaţie a trenurilor cu până la 160 km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.