Cele mai surprinzătoare 10 nume în topul celor mai frumoase orașe din...

Cele mai surprinzătoare 10 nume în topul celor mai frumoase orașe din lume FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Quito

Între primele 50 cele mai frumoase din lume, pe lângă New York, Paris, Londra sau Roma se găsesc și anumite metropole la care cei mai mulți dintre noi nu s-ar gândi în primă instanță, potrivit unui top realizat de Flight Network.

Specialiștii în turism din jurul lumii au fost chestionați cu privire la destinațiile lor preferate iar cele 50 de poziții ale clasamentului deschis de Paris și închis cu Atena includ 10 destinații neașteptate.

Potrivit platformei turistice canadiene surprizele încep în Ecuador și se încheie în Asia, la Jaipur.

Jaipur

Jaipur, India, este pe locul 48 în clasamentul canadienilor. Culorile palatului din oraș sunt reluate în toate colțurile metropolei. De aceea, localitatea este cunoscută și drept „Orașul roz”. Capitala zonei Rajasthan își datorează renumele momentului în care Maharajahul Ram Singh a ținut să marcheze vizita Prințului de Wales, în 1876. Ce care avea să devină Regele Edward VII-lea a avut surpriza să descopere că toate zidurile Vechiului Oraș erau văruite în roz, simbolizând ospitalitatea. Culorile se păstrează și azi iar, alături de Delhi și Agra, Jaipur este unul dintre vârfurile triunghiului de aur al atracțiilor turistice din India. Pentru 45.000 de dolari pe noapte, doritorii pot să închirieze una dintre cele mai scumpe camere de hotel din lume, apartamentul prezidențial din Raj Palace.

Dubrovnik

Pe locul 41 este Dubrovnik, din Croația. Orașul de pe Coasta Dalmată păstrează încă mărcile înfloririi cunoscute în secolele 15 și 16. Ultimii ani au contribuit la creșterea faimei orașului, după ce a fost folosit ca platou de filmare pentru o bună parte din acțiunea petrecută în King’s Landing, în serialul „Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, dar și multe alte producții TV sau cinematografice. Majoritatea străzilor din Orașul Vechi sunt rezervate pietonilor iar arhitectura bizantină și plajele cu pietriș concurează pentru atenția turiștilor.

Bergen

Bergen, din Norvegia este pe locul 47.


A fost cel mai mare oraș din țară până în 1830, când a fost depășit de Oslo. Orașul înconjurat de munți arată tot timpul de parcă este decupat de pe o vedere turistică. Fiordurile și clădirile din lemn de pe faleza Bryggen, aflată în patrimoniul UNESCO adaugă accente neașteptate pavajului din piatră cu aer medieval. Nici măcar faptul că este din punct de vedere statistic una dintre cele mai umede localități europene nu pare să știrbească prestigiul orașului Bergen.

Queenstown

Queenstown, din Noua Zeelandă ocupă locul 38 în clasamentul specialiștilor. Perspectivele spectaculoase pe care le oferă dinspre Bob’s Peak și oferta de atracții pentru iubitorii de aventuri, transformă Queensland într-una dintre cele mai populare destinații din lume. Zona este înconjurată de cel mai lung lac din țară, de lanțuri muntoase și de Valea Nevis, unde se găsște unul dintre ele mai înalunt bungee jumping din lume. Altitudinea înaltă la care ajung viile plantate în zonă, transformă localitate într-o arie ideală pentru obținerea de varietăți de vin Pinot Noir.

San Miguel de Allende

Orașul mexican San Miguel de Allende ocupă locul 39. Străzile sunt înțesate de magazine, cafenele și galerii de artă. Orașul datând din perioada colon ofială se află la 3,5 ore cu mașina din Mexico City. Arhitectura barocă este bine păstrată, mai ales datorită implicării UNESCO în conservarea a zonei, care a fost inslusă pe lista obiectivelor protejate în 2008. Este unul dintre locurile preferate de artiști și scriitori, încă din secolul XX, aici adunându-se deopotrivă studenți din industrii creative și creatori din toate domeniile.

Pe listă se mai găsesc Seul, San Sebastian, din Spania, Quito, din Ecuador, Dubai, din Emiratele Arabe Unite și Sankt Petersburg, din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.