Centru pentru sprijinirea copiilor și părinților, la Timișoara, cu bani europeni. Cum...

Centru pentru sprijinirea copiilor și părinților, la Timișoara, cu bani europeni. Cum vor fi ajutați

0
DISTRIBUIȚI

În cartierul Ronaț din Timișoara urmează să fie construit un centru multifuncțional modern pentru copii și părinți, în viitorul apropiat. Astăzi, la sediul Primăriei Timișoara, a fost semnat contractul de finanțare privind realizarea, cu bani europeni, a unui astfel de obiectiv. Valoarea investiției se ridică la peste 5,7 milioane de lei, dintre care 5,5 milioane de lei reprezintă fondurile europene.

Concret, în cartierul Ronaț va fi construit un centru multifuncțional care va cuprinde un centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare de părinți și un centru de zi pentru consilierea și sprijinul părinților.


Totodată, în acest centru vor fi oferite servicii de asistență comunitară.

Centrul multifuncțional va avea o capacitate utilă de 752,50 metri pătrați, un regim de înălțime parter plus etaj și va fi utilat cu toate dotările și echipamentele necesare. De asemenea, proiectul prevede inclusiv amenajarea de spații verzi, a unui loc de joacă și a unui teren de sport, în suprafață de 2.350 de metri pătrați.

„Zona Ronaț – Calea Bogdăneștilor mai are și alte tipuri de investiții și cred că aceste investiții concentrate într-un areal bine definit vor avea un impact suficient pentru a determina o schimbare majoră de calitate a vieții în acest cartier. Atât din punct de vedere social, cât și al infrastructurii, au rămas în urmă anumite componente și este foarte bună această concentrare de resurse, pentru că așa se poate vedea și un impact”, a explicat Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, după ce contractul de finanțare a fost semnat.

Perioada de implementare a proiectului este de 38 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.