Cinci irakieni, printre care un copil de un an, prinși când intrau...

Cinci irakieni, printre care un copil de un an, prinși când intrau ilegal în România

0
DISTRIBUIȚI

 

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara au declanşat, aseară, în jurul orei 19, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.


Pe raza localității de frontieră Mercina au fost identificați cinci cetățeni străini, care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

”Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost duse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări.În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, doi bărbați si două femei, cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani, precum şi un copil în vârstă de 1 an.  La cercetări, aceștia au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în Germania”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pentru că au solicitat azil, irakienii au fost duși la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.