Cinci suspecți care au adus 27 de kilograme de cannabis din Spania...

Cinci suspecți care au adus 27 de kilograme de cannabis din Spania au fost arestați

1
DISTRIBUIȚI

Doi bărbați care au adus din Spania 27 de kilograme de cannabis au fost prinși în flagrant când încercau să comercializeze 15 kilograme către alte persoane. Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro, potrivit DIICOT. Cinci persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, procurorii din cadrul Structurii Centrale au reținut cinci persoane, acuzate de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

Procurorii au reținut că în perioada 22 – 23 noiembrie, doi dintre inculpați, împreună cu alte persoane, au transportat din Spania și au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, pentru comercializare.

Oamenii legii aveau informații că doi dintre ei urmează să introducă în țară droguri de risc, astfel că procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au organizat o acțiune de prindere în flagrant.

Astfel, sâmbătă, au fost prinși în flagrant doi dintre inculpați, în timp ce încercau să comercializeze altor doi, cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

Tot sâmbătă, procurorii DIICOT, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București – Serviciul Antidrog au făcut o percheziție în București, de unde au confiscăat alte 12 kg de cannabis.

„În urma acțiunilor au mai fost ridicate și sumele 40.150 de lei și 12.220 de euro, 6 telefoane mobile și 6 cartele SIM.


Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro”, spun procurorii DIICOT în comunicatul citat.

Magistrații Tribunalului București au dispus, duminică, arestarea preventivă a celor cinci inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.