Consilier județean PSD: „Partidul meu se duce de râpă (…) A devenit...

Consilier județean PSD: „Partidul meu se duce de râpă (…) A devenit un club de gospodine şi de amatori (…) Capcana în care am căzut a fost dictatura de partid cu parfum de consultare populară”

1
DISTRIBUIȚI

Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD în Timiș, a scris o critică incisivă la adresa partidului din care face parte, după rezultatul alegerilor prezidențiale.

„PSD e la pământ. Partidul meu se duce de râpă. Maşinăria infernală, mastodontontul armatelor de activişti, partidul dosarelor de cadre cu trei variante pentru fiecare post în administraţie a devenit un club de gospodine şi de amatori. Venea Pesedeul la putere, îi ştiai păcatele, nu puţine, dar măcar îţi făcea treabă. NATO, UE, regele reconciliat. Acum ne batem pentru locul 2. În locul lui Năstase, Geoană, Rus, Puşcaş îi avem pe Andruşcă – Marele Vulcanizator – Ministru al Economiei şi pe Caraşol – electrician cu diplomă de studii falsificată – director Transelectrica. Nava în derivă din vară e de fapt o balenă eşuată pe uscat”, a scris Ritivoiu pe blogul personal.

Consilierul județean este de părere că problemele au început odată cu mandatarea lui Liviu Dragnea pentru desemnarea premierului, acum trei ani.

„Prestaţia din ultimii doi ani îmi evocă ultimul veac de declin al Imperiului Otoman. O structură anacronică, depăşită, umilită de rivali la fiecare ocazie, într-o disoluţie galopantă.


Nicio sclipire, nicio viziune salvatoare. Oameni slab pregătiţi, fără reprezentativitate, promovaţi la cel mai înalt nivel. Capcana în care am căzut a fost dictatura de partid cu parfum de consultare populară. În loc să iei deciziile într-un Birou Naţional puternic şi reprezentativ, s-a preferat conducerea prin CEX, adică cu participarea tuturor preşedinţilor de filială. Din care preşedinţi jumătate erau menţinuţi cu statut interimar, adică pasibili de schimbare în orice moment. La cel mai mic scâncet, pac! – demiterea. Rezultatul? Unanimităţi pe bandă, fără dezbateri reale, cu consecinţe dezastruoase. Toată splendoarea epocii fanariote pe moşia naţională teleormanizată”, mai spune mesajul lui Mihai Ritivoiu.

După ce mai enumeră câteva erori făcute de conducerea partidului chiar înainte de alegerile prezidențiale, pesedistul notează că partidul a fost șapte ani la guvernare și că „alternaţa-i sfântă, mai ales în fragede democraţii”. Soluția propusă este un „post”, o purificare a partidului, care trebuie să scape de oportuniști și să înceapă o nouă construcție: „avem şi oameni cu carte. Oameni cu şcoala făcută la zi, care vorbesc limbi străine”.

Una dintre marile probleme ale social-democraților la nivel local, în opinia lui Ritivoiu, este faptul că numele candidaților sunt anunțate cu foarte puțin timp înainte de alegeri. „La Timişoara, candidatul PSD la Primărie se nominalizează cu o lună înainte de alegeri. Ce să şi poţi face în aşa o perioadă scurtă? De 30 de ani, marea noastră competiţie internă este cum să scapi de nominalizarea la candidatura de primar al Timişoarei. Fugim toţi ca din gaură de şarpe, cine se împiedică e prins, împachetat şi trimis să candideze”, a scris consilierul județean.

„Partidul Social-Democrat japonez a reprezentat cea mai mare forţă politică niponă de după razboi. A dat în 1947 primul premier al Japoniei postbelice. Forţat să plece de la guvernare în 1948, ca urmare a unui scandal de corupţie, revine la putere in 1996, după aproape 50 de ani, pentru a o pierde doi ani mai târziu. 59 de ani de opoziţie. Ne reformăm sau ne vedem în anul 2078”, a încheiat Ritivoi.

1 COMENTARIU

  1. Intrebare: de ce mereu, când nava e in deriva sau deja e eșuată ca o balena – ca sa citez din clasici in viața – se trezesc toti “vitejii” sa dea sfaturi, sa critice, sa arate cu degetul? Da, sfaturi! Nu soluții! Unde au fost pana acum toti “vitejii” din partidul asta când teleormanizarea a început odată cu preluarea guvernării? Ani de zile au papat, s-au plimbat in posturi călduțe, au încasat simbrii și și-au făcut combinațiile personale. Demagogie pura!
    PS: cât despre comparatiile si analogiile din textul dlui Ritivoiu, ma abțin. Lipsa de cultura generală. Cuvinte pompoase – nu meșteșugite – și atât. Vrea sa para inteligent, doar atât…vrea sa para!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.