Controale la toate firmele care oferă de servicii de deratizare din țară,...

Controale la toate firmele care oferă de servicii de deratizare din țară, după tragedia de la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că a încheiat un protocol de colaborare cu Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru acțiuni de control la cei care desfășoară servicii pentru deratizare.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății, a fost semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Administrației și Internelor și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, pentru desfășurarea unei acțiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea unei astfel de acțiuni.

Controalele care vin ca o reacție la evenimentele tragice de la Timișoara încep vineri și se vor desfășura până în ultima zi a anului 2019.

„Echipe mixte formate din reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică, inspectori ai direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentului, dar și personal al Poliției Române vor verifica documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii, documentele privind instituirea și atestarea personalului care își desfășoară activitatea în aceste societăți comerciale.


De asemenea, se va verifica conformitatea produselor folosite în cadrul operațiunilor, conformitatea produselor deținute la data controlului, precum și orice alte documente sau aspecte relevante în timpul controlului”, arată MS:

Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că a cerut echipelor de control din DSP-uri să participe la acțiuni.

„Am cerut ca reprezentanții direcțiilor de sănătate publică să fie pregătiți ca mâine (vineri – n.r.) să se alăture echipelor de control pentru această acțiune. Lucrăm acum la ordinele comune de control care prevăd metodologia de control. Este nevoie de astfel de acțiuni în scopul protejării sănătății publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timișoara să fie prevenite”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.