Creștere spectaculoasă a numărului de curse charter spre destinațiile de vacanță, de...

Creștere spectaculoasă a numărului de curse charter spre destinațiile de vacanță, de pe Aeroportul din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În 2019, cursele charter cu decolare de la Timișoara au înregistrat o creștere spectaculoasă în sezonul estival, de 40% față de aceeași perioadă a anului 2018. În total au fost aproape 65.000 de pasageri care au zburat de pe Aeroportul Internațional Timișoara, spre locurile de vacanță.

Creșterea numărului de pasageri vine și în contextul în care au fost introduse noi destinații de vacanță și, implicit, extinsă perioada în care s-a putut zbura. Dacă în anii precedenți s-a zburat spre destinațiile de vacanță până la jumătatea lunii septembrie, în 2019 operatorii de turism au extins perioada până în luna noiembrie.


A fost înregistrată, astfel, o creștere de 40% față de anul precedent.

Turcia, cap de listă

Deși a fost și încă este o țară aflată în conflict, Turcia a fost, și în acest an, destinația preferată a turiștilor români. Mai bine de jumătate dintre pasagerii curselor charter, aproximativ 60%, și-au petrecut sejurul de vacanță în Antalya, aflată pe malul Mării Mediterane.

În topul preferințelor rămâne și Creta. Insula grecească din mijlocul Mediteranei a fost preferată de peste 10.000 de turiști. A urmat Hurghada, din Egipt, aflată la marginea Mării Roșii, unde au zburat peste 6.000 de turiști. Plajele întinse din orașul-stațiune Hammamet au atras 4.500 de pasageri care au ales ca destinație de vacanță Tunisia.

„Deși sezonul estival pare a fi departe, ne putem face deja planurile pentru vacanța de vară. Agențiile de turism au stabilit destinațiile pentru vara anului 2020, accesibile cu zboruri directe din Timișoara. Achiziția din timp a unor pachete turistice poate conduce la soluția optimă din punct de vedere turistic, dar și din punct de vedere financiar pentru destinația preferată.”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.