Cum se uitau străbunii la stele. La Timișoara se lansează o carte...

Cum se uitau străbunii la stele. La Timișoara se lansează o carte despre arheoastronomie şi etnoastronomie pe teritoriul României

0
DISTRIBUIȚI

Monografia „Astronomia Străbunilor: arheoastronomie şi etnoastronomie pe teritoriul României”, de conf. univ. dr. Marc Frâncu şi drd. Simina Frâncu, apărută la editura JatePress din Szeged, va fi lansată sâmbătă, 16 noiembrie, la ora 17.30, la librăria Cărtureşti din Piaţa Unirii. Volumul a fost realizat cu sprijinul a numeroşi cecetători din diverse domenii, care ating problematica astronomiei: arheologie, astronomie, istorie, artă, antropologie, matematică, fizică, literatură.


Pe parcursul a 370 de pagini, însoţite de un DVD cu imagini color şi filmuleţe, autorii prezintă o serie de rezultate deosebit de interesante ale cercetărilor, începând cu epoca neolitică până în zilele noastre, iar o parte dintre aceştia vor fi prezenţi pentru a oferi publicului detalii legate de cele relatate în carte.

Lansarea cărţii are loc sub egida Societăţii Române pentru Astronomie Culturală, care organizează în intervalul 15-17 noiembrie, la UVT, a III-a ediţie a conferinţei internaţionale a SRPAC, la care peste 30 de cercetători din şase ţări europene vor prezenta rezultate din diferite domenii ale astronomiei în cultură.

Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărtureşti şi online, pe site-ul www.astrovest.ro, începând din data de 16 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.