De ce nu se demolează încă stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara

De ce nu se demolează încă stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La Timișoara urmează să se construiască un stadion modern, în locul vechii arene „Dan Păltinișanu”, care se află într-o stare avansată de degradare, astfel că urmează să fie demolată. Banii urmează să fie alocați de Guvern, prin Compania Națională de Investiții, însă mai sunt câțiva pași de făcut până când vor începe lucrările.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat că șase firme s-au înscris la licitația privind realizarea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate.

„Cu sprijinul Ministerului Dezvoltării am demarat obiectivul de investiții construcția unui nou stadion în Timișoara.


Stadionul «Dan Păltinișanu» este proprietatea Consiliului Județean Timiș, am pus la dispoziție întreg amplasamentul Companiei Naționale de Investiții, care a și demarat licitația pentru ceea ce înseamnă studiu de prefezabilitate și fezabilitate a acestui obiectiv, construirea unui stadion cu o capacitate de 30.000 locuri. La acest moment, avem șase ofertanți, iar termenul de depunere a ofertelor s-a încheiat. Compania este în perioada de analiză a celor șase oferte și sper ca într-un ritm cât mai alert să se desemneze câștigătorul, să nu avem niciun fel de contestație și să putem avea cât mai repede documentația, studiul de fezabilitate, astfel încât Guvernul României să aprobe, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții și bineînțeles să aprobe, conform legii, demolarea bazei sportive, a stadionului”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, imediat după ce va fi aprobată Hotărârea de Guvern, instituția va putea intra „cu toate buldozerele, în ritm alert”, pentru demolarea stadionului „Dan Păltinișanu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.