Parada de 1 Decembrie, tot pe bulevardul Take Ionescu, la Timișoara. Vezi...

Parada de 1 Decembrie, tot pe bulevardul Take Ionescu, la Timișoara. Vezi programul complet al manifestărilor

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat, astăzi, care este programul complet al manifestărilor care vor avea loc de Ziua Națională a României, la Timișoara. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, pe tot parcursul zilei vor fi organizate o serie de acțiuni.

Între orele 08.30 -09.00, la Monumentul Eroilor Neamului din Calea Șagului, dar și între orele 10.00 – 10.30, la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Central, vor avea loc ceremonii militare cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Începând cu ora 11.50, pe B-dul Take Ionescu, în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, vor fi întâmpinate oficialitățile, după care va fi intonat imnul național al României.


Urmează oficierea serviciului religios de către mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, împreună cu un sobor de preoți, alocuțiuni ale oficialităților și realizarea dispozitivului de defilare, precum și un moment artistic.

La ora 12.35 este planificată defilarea detașamentelor și a tehnicii MApN, MAI, SRI, Penitenciarului Timișoara și Poliția Locală Timișoara, pe B-dul Take Ionescu.

Totodată, începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei au loc spectacole susținute de Ansamblul Ghiocelul din Giroc și Ansamblul Timișul. De asemenea, în intervalul orar 17.20 – 18.00, este organizată ceremonia militară de retragere cu torțe, pe traseul B-dul Regele Ferdinand I (în fața Catedralei Mitropolitane) – B-dul Regele Ferdinand – B-dul C.D. Loga – B-dul Revoluției din 1989 – Piața Unirii – Piața Libertății – Piața Victoriei.

La ora 18.00, timișorenii care se vor afla în Piața Victoriei vor putea asista la aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Urmează un spectacol susținut de Ansamblul Timișul și soliștii Olguța Berbec, Petrică Miulescu Irimică și Stana Stepănescu, iar apoi pe scena amplasată în Piața Victoriei vor urca Dragoș Moldovan, Mira și Holograf. În seara zilei de 1 Decembrie este planificat și un foc de artificii, începând cu ora 22.00.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.