Digurile de apărare împotriva inundațiilor de pe Timiș și Bârzava, verificate de...

Digurile de apărare împotriva inundațiilor de pe Timiș și Bârzava, verificate de specialiști

0
DISTRIBUIȚI

Se schimbă anotimpul, se întorc ploile, iar reprezentanți ABA Banat au fost pe teren, pentru a verifica digurile de apărare de pe Timiș și Bârzava. Rezultatul este unul pozitiv, care ar trebui să-i bucure pe cei din zonele amenințate de viituri și inundații: nu sunt probleme!

Este concluzia trasă în urma verificărilor făcute de reprezentanții ABA Banat. Au fost verificate digurile importante din Timiș, iar la acțiune au participat reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, ai Administrației Naționale Apele Române și cei de la Sistemul de Gospodărie a Apelor Timiș.

Au fost verificate două segmente pe digurile râurilor Bârzava și Timiș, unde s-a constatat că este asigurată continuitatea liniilor de apărare, digurile sunt întreținute corespunzător, pe sectoarele în care s-au realizat completări de terasamente se vor executa și lucrări de înierbare a taluzurilor.


Taluzele sunt cosite, nu există o vegetație excesivă, starea rampelor de acces este foarte bună. Dacă a fost nevoie, au fost montate bariere metalice executate în regie proprie. Atât pe Bârzava cât și pe Timiș avem investiții în derulare, prin care se consolidează digurile și malurile în punctele critice apărute în urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase  din luna mai 2019. Au fost finalizate lucrările de decolmatare pe care le-am propus pe Valea Surduc, Valea Bunea, Valea Serbenilor și Valea Topla și s-au asigurat condițiile de funcționare normală prin creșterea capacității de transport a debitului lichid, evitând astfel inundațiile, a precizat Titu Bojin, directorul A.B.A. Banat.

În urma acestei verificări s-a constatat că, la nivelul primăriilor din județul Timiș, hărțile de risc la inundații sunt în curs de integrare pe măsură ce se vor actualiza documentațiile privind planurile de urbanism și amenajare a teritoriului de interes local.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.