Directorul companiei aeriene implicată în tragedia de la Verona, soldată cu 48...

Directorul companiei aeriene implicată în tragedia de la Verona, soldată cu 48 de morți, numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor

1
DISTRIBUIȚI

Timișoareanul Valeriu Lupu, membru PMP, a fost numit, ieri, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în guvernul condus de liberalul Ludovic Orban. Lupu a avut suportul deputatului Cornel Sămărtinean. De altfel, legătura dintre aceștia este una puternică, Sămărtinean, care la vremea respectivă era membru PD-L, aducându-l la Aeroportul Internațional ”Traian Vuia” Timișoara după ce a fost numit director, în 2010.

”De numele lui Lupu este legată una dintre cele mai mari tragedii aeriene. Până în 1995, Lupu a fost director al companiei Banat Air.


Din cauza sa, la 13 decembrie 1995, 41 de pa­sa­geri şi șapte membri ai echipajului unei curse Banat Air şi-au pierdut viaţa după ce avionul companiei pe care o conducea s-a prăbuşit imediat după decolarea de pe Aeroportul din Ve­ro­na. Lupu a fost dat în judecată de toate rudele celor morţi în accident, după ce autorităţile italiene au concluzionat că de vină a fost chiar Va­le­­riu Lupu, cel care nu a apro­bat plata pentru degivrarea avionului înainte de decolare. Preţul zgârceniei: 50 de morţi pentru o degivrare care costa 500 de euro”, a notat jurnalul.ro.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Bravo,asta-i România în care vă trăiți somnul.
    Între interlopi GĀINARI și politică mafiotă am să mă duc să vomit pe cei ce ne conduc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.