Doi secretari de stat din Timiș, schimbați din funcție. Ion Ardeal Ieremia:...

Doi secretari de stat din Timiș, schimbați din funcție. Ion Ardeal Ieremia: „Ignoranța în ceea ce privește Timișoara 2021 se păstrează la proporții alarmante”

0
DISTRIBUIȚI

Primii 55 de secretari de stat au fost demiși după ce guvernul a fost schimbat. Astfel, astăzi, în Monitorul Oficial au fost publicate deciziile de eliberare din funcție. Printre aceștia se numără și doi secretari de stat din județul Timiș. Este vorba de Petru Andea, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, și Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat în Ministerul Culturii.

Petru Andea ne-a declarat că a avut o prestație bună, din punctul său de vedere, și că se va întoarce la activitățile didactice ca urmare a faptului că a fost schimbat din funcție.

„Nu pot să fac un comentariu, este firesc ca schimbându-se guvernarea să fie eliberate din funcție persoanele care au activat în această perioadă, mă întorc la activitățile didactice și totul e în ordine, din punctul meu de vedere. Nu pot decât să doresc succes celor care vor și poate că cred că pot să ducă mai departe proiectele din domeniul învățământului.


A fost un mandat foarte dens, am avut mai multe tipuri de responsabilități, m-am străduit să le acopăr cum am putut mai bine. Este adevărat că m-a ajutat foarte mult experiența pe care am avut-o, atât în calitate de parlamentar timp de trei mandate, cât și faptul că sunt de 48 de ani cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timișoara. Deci, sunt foarte aproape de ceea ce înseamnă învățământ, pot aprecia că am avut o prestație bună”, a precizat Petru Andea.

De asemenea, Ion Ardeal Ieremia a atras atenția asupra faptului că există o ignoranță din partea politicienilor în ceea ce privește proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021.

„Mi se pare în limitele democrației ca fiecare guvern care-și schimbă coloratura politică să-și aducă proprii oameni, doar că nu au fost aleși prin vot, aici este singura problemă. Să ajungă la vot liberalii și să-și merite votul. Despre realizări, prefer să vorbească alții, despre nerealizări, cu siguranță se vor găsi să vorbească alții. A fost un mandat epuizant, pe care l-am abordat franc, atât cât m-am priceput. Ignoranța în ceea ce privește Timișoara 2021 continuă să se păstreze la proporții alarmante. Nu știu dacă un om din 50, mă refer din cei care decid politic, înțelege măcar și parțial ce înseamnă. Această ignoranță se perpetuează. Le doresc o adaptare cât mai rapidă la realitatea fenomenului celor care au rămas, pentru că altfel murim cu Timișoara de gât”, a declarat Ion Ardeal Ieremia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.