Este oficial. Marius Craina a fost schimbat de la conducerea Spitalului Județean...

Este oficial. Marius Craina a fost schimbat de la conducerea Spitalului Județean Timișoara

7
DISTRIBUIȚI

Este oficial. Începând de astăzi, Marius Craina nu mai este directorul Spitalului Județean Timișoara, în locul său fiind numit tânărul cercetător Raul Pătrașcu. Anunțul a fost făcut chiar de Marius Craina pe pagina sa de Facebook, care le-a adresat un mesaj emoționant angajaților din unitatea medicală.

„Dragii mei, după mai bine de 5 ani, astăzi, mandatul meu în fruntea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara se încheie. Ar fi foarte multe lucruri de spus, enorm de multe realizări de punctat dar, până la urmă, acesta este mandatul firesc al oricărui manager, care și-a dorit să performeze: să lase ceva în urma lui, să construiască, să închege echipele de lucru, să încurajeze și să dezvolte potențialul personalului, să fie un factor de echilibru și, nu în cele din urmă, să fie și să rămână OM și să lupte pentru echipa lui! Știți bine că nu am fost niciodată șeful vostru, ci colegul și prietenul vostru, ușa biroului a fost larg deschisă, pentru toți. Și, mai mult, niciodată nu am considerat că am ajuns manager pentru ca am fost mai bun decât voi, cum la fel de bine știți, că nu v-am cerut niciodată să promiteți loialitate față de alte entități sau față de mine, ci v-am cerut, în schimb, un singur lucru: să fiți dedicați, în totalitate, pacientului și nevoilor sale și, nu în ultimul rând, intereselor și priorităților statului român”, a scris Marius Craina, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, medicul timișorean spune că a încercat să fie un om moral, în calitate de manager, și i-a urat succes noului manager al unității medicale.

„Consider că, în calitate de manager, am fost un om moral. Nu am fost scorțos, nu am fost închistat și nici conflictual și sper să fiți de acord că, pe parcursul întregului mandat, nu mi-am schimbat atitudinea și comportamentul față de nici unul dintre voi. În schimb, am ținut foarte mult la onestitate, la transparență și la încredere. Așadar, ne-am tratat unii pe ceilalți cu respect, ne-am spus lucrurile în față, nu ne-am bârfit pe la spate și nu ne-am sabotat! Ca atare, dragii mei, nu îmi rămâne decât să vă mulțumesc pentru eforturile voastre zilnice, pentru munca excelentă pe care ați depus-o, contra cronometru, și uneori în condiții dificile! Felicitări! Jos pălăria! Vă mărturisesc că am știut mereu că pot conta pe voi, nu m-ati dezamăgit niciodată și sper că prin tot ceea ce am lăsat în urma mea, prin toată munca și sacrificiul meu am crescut performanțele și imaginea spitalului nostru.


Nu mai îmi rămâne decât sa-i urez succes noului manager al SCJUPBT, dl. Raul Pătrașcu, și, cel puțin, tot atât de multe realizări, atât pe plan profesional cât și managerial! Cu mențiunea că, la fiecare final de mandat, doar pacienții și colectivul medical sunt cei care vor trage concluziile și vor estima performanța unui management sănătos și axat pe nevoile comunității. Cu Dumnezeu, înainte”, a mai precizat Marius Craina.

Totodată, conducerea PSD Timiș a criticat decizia de schimbare din funcție a medicului Marius Craina, despre care spune că este un bun profesionist și care a fost înlocuit cu „o persoană obligație de partid”.

„Guvernul liberal se ține de promisiune și a început schimbările din funcții ale specialiștilor și ale profesioniștilor aflați la conducerea instituțiilor din țară. Pe principiul ”nu contează cum sau de ce, ci important este să se facă repede-repede”, în județul Timiș, prima schimbare a fost făcută, astăzi, la Spitalul Județean ”Pius Brânzeu”. Astfel, managerul Marius Craina, cunoscut ca un bun profesionist, cu rezultate foarte bune la conducerea unității spitalicești, a fost înlocuit cu o persoană -”obligație de partid”, pe care nu o recomandă vreo experiență în management și nici rezultate pe măsura importanței instituției pe care urmează să o conducă. Iar pentru că ordinea, legea, disciplina și respectul nu sunt caracteristicile acestui nou guvern liberal, schimbarea s-a făcut prin intermediul unui document care nu purta număr de înregistrare, transmis fiind ”ca-ntre prieteni” printr-o cale de comunicare numită Whatsapp”, a arătat PSD Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, Călin Dobra a ținut să le transmită celor din PNL că dacă tot fac schimbări, să nu uite că locuiesc în Timiș și sunt „părtași la stricăciunile” pe care le provoacă.

”Am mai spus și repet: schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar modalitatea forțată de numiri pe funcții de conducere va crea mari dificultăți în managementul acestor instituții. Îl cunosc bine pe Marius Craina, un profesionist și bun manager, și știu cât este de respectat în domeniul medical. Îi apreciez munca, implicarea și rezultatele și nu consider normală o astfel de schimbare. Din păcate, PNL nu va promova oameni experimentați, așa cum a făcut PSD. Le transmit un mesaj celor care sunt la butoanele acestor schimbări în județul Timiș: dacă tot faceți schimbări, nu uitați de faptul că locuiți în acest județ și sunteți părtași la stricăciunile pe care le provocați!”, a precizat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

7 COMENTARII

  1. Dar de spagile din spitalul Judetean Timisoara , ce parere aveti dl Marius Craina , totul roz nu?
    Ati cam inchis ochii , sau n-ati vrut sa le vedeti. La etajul 7-8 cand au venit mascatii cum a fost? O seara buna!

  2. Proaspatul manager al Spit.Judetean are doar 30 ani,ar fi un lucru bun sa promovam tinerii, DAR A TERMINAT FACULTATEA DE MEDICINA abia in IULIE 2019 cand a dat licenta, este deja cadru didactic la UMFT, la baza fiind licențiat in chimie,fizică domenii in care s-a plimbat prin strainatate cu burse de cercetare. Dar cel mai important a fost port-geanta lui Ciolos, consilier de stat la 26 ani….cariera lui seamana cu a oricarui roman, tânăr medic, chimist si fizician cercetător diasporez, frumos si liber,nonsecurist si nonpupincurist…. Ar fi de ras daca nu e de plâns. Ceea ce nu înțeleg de ce nu l-au primit in Academia de Științe Medicale…oare ii apare mesajul „Fonduri insuficiente”?! In 3-6 luni maxim se rezolva. Pentru ca spectacolul sa fie funebru pana la capat, dle manager Patrascu va sugerez numirea ca director medical al Acad.Prof.Dr. Emeritus MIHAI IONAC.
    Macar dupa mandatul lui Craina se mai vede cate ceva miscat în spital,dupa mandatul copilului astuia speram sa se mai vada spitalul de-a-ntregul….sau ne mutam la privat cu toții… Hai,sictir!

  3. „Macar dupa mandatul lui Craina se mai vede cate ceva miscat în spital,dupa mandatul copilului astuia speram sa se mai vada spitalul de-a-ntregul….sau ne mutam la privat cu toții… Hai,sictir!”

    Se mai vede cate ceva?!?!? Bai milogule, tu pe banii oamenilor vii cu asemenea tampenii? Cum adica „se mai vede cate ceva”? Pai banii pe care oamenii ii platesc sub forma de taxe sunt sub forma „se mai vede cate ceva”? Nu stiu cat de bun e copilul asta care vine, dar daca tu, un pupator in fund al lui Craina zici ca: „Macar dupa mandatul lui Craina se mai vede cate ceva miscat în spital”, e clar ca rahat o fi pe-acolo.
    Nesimtitule ce esti.

  4. Dacă a terminat medicina în iulie anul acesta şi acum e pus director de spital judeţean, Garantat by Ciolos – Sigur e nonsecurist ? Mă îndoiesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.