Fascinația Chinei, în expoziție la Arad

Fascinația Chinei, în expoziție la Arad

0
DISTRIBUIȚI

Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad găzduieşte expoziţia „China, istorie şi contemporaneitate”, organizată de Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu FotoClubPro Arad, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Simpozionului Internaţional „Cultură şi Civilizaţie Chineză.


Dialoguri Româno-Chineze”, care se va deschide în 12 noiembrie în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ. Preşedintele FotoClubPro Arad, artistul-fotograf Nelu Scripciuc, lansează o invitaţie „jurnalistică” de a arunca o privire asupra unor metropole chinezeşti de nivel mondial şi a vieţii din Luoyang, Jiaozuo, Kaifeng, Dengfeng, prea puţin cunoscute în România.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în 12 noiembrie, la ora 17.00, iar aceasta va fi prezentată de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, de jurnalistul Lajos Notaros şi de Andó Andrei, directorul direcţiei de comunicare din CJA.

Excelenţa Sa Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România, a felicitat Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze pentru organizarea acestui simpozion la Arad, un cadou cultural la împlinirea a 70 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi România şi a 15 ani al parteneriatului de prietenie şi cooperare în domeniul economiei, comerţului şi culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.