ASU Politehnica nu mai e „restanţieră”. „Băieţii în ghete” au câştigat trei...

ASU Politehnica nu mai e „restanţieră”. „Băieţii în ghete” au câştigat trei puncte mari la Buzău şi au ieşit din „zona roşie”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica nu a revenit cu mâna goală din periplul de peste Carpaţi: Ploieşti+Buzău. Alb-violeţii au învins azi cu 1-0 pe terenul celor de la SCM Gloria Buzău, în jocul restanţă din etapa a 11-a. Victorie în urma căreia alb-violeţii au părăsit locurile retrogradabile. Singurul gol al partidei a fost marcat de căpitanul Ioan Mera în debutul părţii secunde.

„Băieţii în ghete” nu au revenit acasă după jocul cu Petrolul, unul care s-a lăsat şi cu… pierderi. Cazaţi la Izvorani bănăţenii s-au prezentat în Crâng fără Coadă şi Ignea, suspendaţi, dar cu Ioan Mera în echipă, revenit după ce şi-a ispăşit pedeapsa pentru cumul de galbene. În schimb, de remarcat a fost prezenţa lui Alex Bourceanu în formaţia gazdă.

Prima repriză a fost modestă, deşi cu o notă uşoară de dominare a gazdelor. La fel ca în Prahova, „interimarul” Toni Foale a fost nevoit să facă devreme o schimbare din cauze medicale.


De această dată cel „căzut” fiind Alin Manea, chiar înlocuitorul lui Schieb – ieşit accidentat în jocul precedent.

Mera avea să aibă un rol important în restanţa de la Buzău. După ce în minutul 28 a întrerupt „plictiseala” din apărare, când a urcat în atac pentru a relua cu capul, deşi nu era o fază fixă. Căpitanul oaspeţilor a marcat în minutul 49 cu capul după o recentrare a lui Zabun la colţul lung. Politehnica putea apoi să-şi majoreze imediat avantajul, dar Axente a irosit o ocazie singur cu portarul, şutând în Stoian.

De partea cealaltă gazdele au fost ceva mai periculoase în prima parte prin Mihalache şi Tucaliuc, dar Murariu nu a avut mari emoţii. Celălalt portar „convocat”, Contra, a fost menajat şi el după duelul cu „lupii galbeni”. Pe final buzoienii au pus o presiune tot mai mare, dar apărarea condusă de experimentaţii Scutaru şi Mera a rezistat cu brio de această dată. Ultimul are deja trei goluri marcate şi în acest sezon, egalându-l pe Axente între „goleadorii” echipei.

Prin acest succes ASU Poli a acumulat 17 puncte în 14 jocuri şi se află momentan pe locul 11 în Liga 2. Etapa viitoare, sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 14.00, ASU Politehnica revine acasă pe „Ştiinţa” şi dă piept cu o altă nou promovată, FK Csikszereda Miercurea Ciuc, totodată una dintre contracandidatele la evitarea locurilor „roşii”.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Catană, Ghinga (cpt.), M. Ioniţă, Nedelea – Bourceanu, R. Mihalache (62, M. Constantinescu) – V. Munteanu, Tucaliuc, Huiban (88, Calu) – V. Alexandru. Antrenor: Ilie Stan

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – A. Manea (8, Ungureanu), Dros, Vidrăsan (87, B. Vasile), C. Popescu – Zabun (79, Trip), M. Axente. Antrenor: Antonio Foale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.