„Introducere în chirurgia robotică”, eveniment organizat în premieră de studenții de la...

„Introducere în chirurgia robotică”, eveniment organizat în premieră de studenții de la UPT și cei de la Medicină

0
DISTRIBUIȚI
Sursă foto: reginamaria.ro
Sursă foto: reginamaria.ro

Studenții de la Medicină și cei de la UPT și-au dat mâna pentru a organiza un eveniment inedit, în comun. O întâlnire cu tema „Introducere în chirurgia robotică” va fi găzduită marți seară în Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în care, din postura de invitat, va vorbi un specialist în chirurgie generală.

Este un prim eveniment găzduit în comun de studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara, de la specializările Inginerie Medicală și Robotică și de cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, reuniți în cadrul Societății Studențești de Chirurgie din România.


Scopul întâlnirii este informarea studenților cu privire la noile tehnologii care apar în medicină și se va pune accent pe chirurgia robotică, astfel ca tinerii să înțeleagă importanța ei în viitor și să acumuleze cunoștințe.

În fața tinerilor, ca invitat, va vorbi prof. univ. dr. ing. Ciprian Duță, specialist în chirurgie generală, care face intervenții chirurgicale robotice la Spitalul Clinic Județean și la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. Prin chirurgia robotică, care se practică și în câteva spitale din România, se pot face astăzi operații cu mult mai multă finețe, precizie și control, cu o serie de avantaje pentru pacienți: recuperare mai rapidă, incizii foarte mici și, implicit, cicatrici mai mici, mai puțin sânge pierdut în timpul operației, mai puțină durere etc.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, de la ora 18.00, în Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.