Învață cum să salvezi vieți! Maratonul Resuscitării, organizat în premieră la Timișoara

Învață cum să salvezi vieți! Maratonul Resuscitării, organizat în premieră la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un adevărat maraton al resuscitării, care-și propune să învețe zeci, poate chiar sute de persoane, cum să salvieze vieți în momente de cumpănă, va fi organizat la Timișoara, la sfârșitul săptămânii. Peste 50 de medici, paramedici și voluntari vor participa la prima ediție a Maratonului Resuscitării, adică 9 ore neîntrerupte de resuscitare!

Prima ediție a Maratonului Resuscitării din Timișoara se va desfășura sâmbătă, 16 noiembrie, la Iulius Town. Peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori și voluntari, cu peste 30 de manechine de resuscitare, vor prezenta manevrele de resuscitare într-un maraton de 9 ore fără întrerupere, exercițiu de instruire care urmărește să aibă o amploare fără precedent în regiune.

Cursuri gratuite

Cei care vor să învețe cum să salveze vieți o pot face gratuit.


Cursurile vor fi ținute atât în limba română, cât și în engleză, pentru publicul străin care își dorește să învețe un lucru ce poate deveni vital, într-un moment de cumpănă. Evenimentul este organizat de Fundația pentru SMURD, în parteneriat cu UPU-SMURD Timișoara și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș.

Startul primei ediții va avea loc la ora 12.00, în zona magazinului Intersport din Iulius Mall Timișoara. Modulul de instruire durează 30 de minute și cuprinde manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime, adult, copil și sugar, accentul fiind pus pe exersarea acestor manevre de către publicul participant, fiecare punct de instruire fiind dotat cu manechine profesioniste de resuscitare. Cursurile se adresează persoanelor de orice vârstă, inclusiv copiilor. Modulele de instruire se vor succeda fără încetare între orele 12.00 și 21.00.

În cadrul evenimentului vor fi expuse mai multe autospeciale de intervenție și echipamente ale ISU Timiș. Conform unei statistici, anula, în Europa, mor, în medie, peste 350.000 de oameni în urma unui stop cardiorespirator, aproximativ 80% dintre aceste cazuri având loc la domiciliu.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.