Ion Ardeal Ieremia și-a dat demisia din consiliul director al Asociației TM2021....

Ion Ardeal Ieremia și-a dat demisia din consiliul director al Asociației TM2021. De ce este nemulțumit

0
DISTRIBUIȚI

Demisie importantă din consiliul director al Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Regizorul Ion Ardeal Ieremia a anunțat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, că a renunțat la poziția de membru al consiliului. Asta după ce, ieri, noul ministru al Culturii, prezent într-o vizită la Timișoara, a declarat că urmează să desemneze un comisar care să se ocupe de proiectul TM2021.

„De astăzi nu mai sunt membru în consiliul director al asociației Timișoara Capitala Europeană a Culturii 2021.


Mi-am înaintat demisia ministrului Culturii. Nimic spectaculos; eram pregătit să o fac, după desemnarea unui secretar de stat cu atribuții specifice. Dar din cele declarate ieri de domnul ministru Gheorghiu la Timișoara, că în scurt timp va desemna un comisar (!?!) ca reprezentant al autorității centrale , văd că se dorește să ne întoarcem în timp, undeva înainte de 2014, înainte de emiterea directivei europene 544/2014 care reglementează diferit funcționarea capitalelor europene. Pe scurt, vorba lui Caragiale, treaba cu comisarul „e pe legea a veche”, valabilă în cazul Sibiului. Nu și a Timișoarei. Eu le urez succes!”, a scris Ion Ardeal Ieremia, pe rețeaua de socializare.

Vă reamintim că Ion Ardeal Ieremia a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii până la începutul lunii noiembrie, când a fost schimbat din funcție de noul guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.