ISU Timiș, restricții pentru presă după dezvăluirea că a uitat să evacueze...

ISU Timiș, restricții pentru presă după dezvăluirea că a uitat să evacueze un om din blocurile deratizate cu otravă

2
DISTRIBUIȚI

Cazul „blocul morții” a scos la iveală, din nou, incapacitatea și lipsa de pregătire a ISU Timiș, atât la nivel organizatoric, al echipamentelor de intervenție, dar și la nivel de comunicare. Greșelile au curs în lanț, situația a fost scăpată de sub control și s-a încheiat cu un „pumn în gură” pus presei: purtătorul de cuvânt al ISU Timiș a decis să limiteze jurnaliștilor accesul pe grupul de Whatsapp prin intermediul căruia se face comunicarea cu presa locală. Jurnaliștii nu mai pot pune întrebări pe grup, ci pot doar primi informațiile care, în perioada „de foc” de după evenimentele tragice din Complexul Studențesc, fie au fost date cu întârziere, fie au fost greșite.

Întâmplările scot la lumină incapacitatea, lipsa de pregătire, a celor de la ISU Timiș de a gestiona o astfel de situație.


Într-o primă fază, pompierilor le-a fost permis să intervină în zona contaminată fără măști de protecție, în costume de tip Nomex, pentru incendii, improprii pentru astfel de situații periculoase și toxice. Conform unor surse, nici acele costume nu ajung fiecărui pompier, fiind predate de la unul la celălalt, la schimbul turei.

În aceeași zonă contaminată au putut și le-a fost permis să intre atât polițiștilor, cât și presei. De altfel, oameni ai legii au ajuns la spital în urma intervenției, pentru a fi supuși unor investigații medicale. Mai mult, cei de la ISU Timiș au uitat pur și simplu un locatar într-unul dintre blocurile în care firma Bistim Dera a efectuat o dezinsecție.

Întrebată cum a fost posibilă o astfel de „omisiune” și asaltată cu alte întrebări pe aceeași temă de jurnaliștii din grup, purtătorul de cuvânt al ISU Timiș a decis să interzică jurnaliștilor pe grupul de Whatsapp să mai pună întrebări.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.