„KatapülZ”, spectacol de muzică în mișcare și percuție corporală, cu artiști francezi,...

„KatapülZ”, spectacol de muzică în mișcare și percuție corporală, cu artiști francezi, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

La invitaţia Institutului Francez, artiştii francezi Florent Dara şi Anne Sarah Bornkessel sunt prezenţi la Timişoara cu un proiect muzical inedit, alcătuit din o serie de spectacole şi ateliere de muzică în mişcare şi percuţie corporală pentru toate categoriile de vârstă. „Bulă de energie sau cutie de rezonanţă, corpul este primul instrument muzical, iar sunetul produs de el este universal. Această muzică a corpului există în fiecare dintre noi şi nu aşteaptă decât să iasă la suprafaţă, să se exprime, să spună o poveste prin gesturi, mişcări, vibraţii…” au spus cei doi artişti.

Florent este pasionat de muzică de mic copil şi de 25 de ani, muzica a devenit meseria sa, mereu îmbogăţită prin numeroase întâlniri şi experienţe scenice. Totodată, a încercat mereu să ducă muzica în afara scenei şi să o practice prin intermediul corpului, creând legături unice între oameni.


Pentru Anne-Sarah, dansul a fost o preocupare încă de la vârsta de cinci ani, după care a urmat o formare de teatru în mişcare, o disciplină artistică ce are la bază muzica, dansul, teatrul. Şi pentru ea, căutările legate de mişcare sunt permanente. Când cei doi artişti se întâlnesc, ei încearcă împreună să-şi cartografieze corpul în mai multe culori de sunet, astfel încât, la capătul căutărilor, corpurile lor se transformă în instrumente muzicale care caută simplitatea sunetului pus în mişcare.

La Institutul Francez, Florent Dara şi Anne Sarah Bornkessel propun publicului tânăr seri în pijamale, spectacole pentru bebeluşi sau copii mici, cu vârste cuprinse între un an şi trei ani, şi ateliere familiale cu tematica „Muzică în mişcare”. Principalul lor spectacol, „KatapülZ”, un adevărat poem corporal care invită publicul să pătrundă într-un univers sonor cu un ochi care ascultă şi o ureche care priveşte, va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, de la ora 18.00, în sala de concerte a Colegiului Naţional „Ion Vidu”, acest proiect fiind un adevărat teren de joc şi un laborator în care experimentează sunete şi mişcări. Spectacolul „KatapülZ” crează un univers în care mişcările se ascultă iar sunetele se pot vedea. Spectacolul este destinat atât celor mici, care au vârsta de peste cinci ani, cât şi adulţilor iar biletele se pot achiziţiona de pe site-ul Eventbook sau la librăria Humanitas din Timişoara. Intrarea este gratuită pentru abonaţii Cardului Cultura Plus al Institutului Francez, iar grupurile de elevi şi studenţi beneficiază de tarife speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.