Liderul interlop Lucian Boncu pregătea agresarea fizică a jurnalistului PRESSALERT.ro Dragoș Boța....

Liderul interlop Lucian Boncu pregătea agresarea fizică a jurnalistului PRESSALERT.ro Dragoș Boța. Ce s-a aflat în timpul anchetei DIICOT

15
DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro, urma să fie atacat la ordinul liderului interlop Lucian Boncu pentru a-l determina să nu mai continue investigațiile și dezvăluirile despre acesta și legăturile sale cu reprezentanți ai administrației publice locale din Timișoara, reiese din dosarul în care Boncu și alți membri ai grupării sale au fost arestați pentru sechestrarea și bătaia aplicată unui bucureștean.

În 10 septembrie anul acesta, polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș s-au autosesizat deoarece ”în urma unor activități specifice am obținut date cu privire la faptul că, în data de 10.09.2019, în jurul orei 17.00, la solicitare lui Boncu Lucian Adrian a avut loc o întâlnire pe terasa restaurantului Cuina din localitatea Chișoda, între acesta și numitul Gavrilă Nicolae (omul său de încredere, cel care-i era șofer după ce a comis accidentul mortal, aflându-se sub influența cocainei, n.a.). Acesta din urmă a fost însoțit de Marin Elvis Cristian, zis ”Bobi”, Marciuc Robert Cristian, zis ”Mati” și alți doi indivizi neidentificați până în prezent. Scopul acestei întâlniri a fost ”aplicarea unei corecții” lui Boța Dragoș, jurnalist de investigații la publicația PRESSALERT.ro, fiind cunoscut faptul că Boța Dragoș a publicat mai multe articole negative referitoare la Boncu Lucian Adrian, care i-au adus un prejudiciu de imagine în lumea interlopă din Timișoara, printre acestea facem referire la ultimul articol publicat în 09.09.2019”. Articolul care a determinat decizia lui Boncu de a ordona atacarea jurnalistului a fost cel în care Dragoș Boța a dezvăluit faptul că Boncu a dat declarații la structura centrală a DIICOT împotriva unui traficant de cocaină.

Ulterior întâlnirii, în jurul orei 22,00 ”Gavrilă Nicolae, Marin Elvis Cristian, zis ”Bobi”, Marciuc Robert Cristian, zis ”Mati” și unul dintre cei doi indivizi rămași neidentificați s-au deplasat cu autoturismul Audi A6, cu numărul de înmatriculare (…), în zona străzii (…), unde domiciliază jurnalistul de investigații. Tot în urma informațiilor obținute s-a stabilit că la adresa de domiciliu a lui Gavrilă Nicolae a avut loc o întâlnire la care au participat numiții Marin Elvis Cristian, Marciuc Robert Cristian și Velican Augustin, aceștia discutând pe aceeași temă”.

Vă reamintim că, în vara anului trecut, mașina editorului șef al PRESSALERT.ro a fost incendiată de autori rămași necunoscuți. Atacul a venit după ce a publicat un articol în care a dezvăluit că Boncu este tovarăș de chefuri cu Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Nicolae Robu la acel moment. Anchetatorii i-au identificat pe cei care în noaptea respectivă au trecut prin zonă, ulterior atacului, susținând că ”a dat foc mafia din oraș”. Unul dintre ei, angajat al firmei de pază SPI Security, controlată de Lucian Boncu, a fost acuzat de cămătărie și șantaj.


Ulterior incendierii mașinii, pentru că dezvăluirile au continuat, Boncu l-a dat în judecată pe jurnalist pe motiv că i-a adus prejudicii de imagine făcându-l interlop, dar a pierdut procesul.

În declarația investigatorului sub acoperire se arată faptul că, la solicitarea lui Boncu, a doua zi, cei patru ”l-au luat în supraveghere pe jurnalistul Boța Dragoș pentru a verifica programul acestuia, locațiile pe care le frecventează, mijloacele de transport utilizate pentru ca în funcție de datele obținute să exercite constrângeri asupra acestuia, a membrilor de familie sau exercitarea de distrugeri asupra bunurilor acestora. Prin acest mod de acțiune, susnumiții intenționează să îl determine pe jurnalist să renunțe la publicarea articolelor de presă și să se răzbune pentru prejudiciile de imagine care le-au fost create”. Pentru filaj au folosit două mașini – un Audi A6 și un BMW X5.

DIICOT a deschis un dosar ”in rem” pentru grup infracțional organizat și șantaj și s-a obținut mandat de supraveghere pentru Lucian Boncu, echipele de la Direcția Operațiuni Speciale și polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale urmărindu-l non stop. În timpul filajului, anchetatorii au surprins momentul sechestrării bucureșteanului care a câștigat la păcănele în clubul Champions de pe strada Gheorghe Lazăr din Timișoara, în 16 septembrie. După eliberarea victimei, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale și DIICOT au început ancheta și legată de sechestrarea acestuia de către Boncu, Găvrila și alți angajați ai firmei de pază SPI Security. A doua zi, un informator din cadrul Poliției Române i-a avertizat pe interlopi că procurorii anti-mafia fac anchetă legată de sechestrarea bărbatului, iar din acel moment, brusc, toți cei din gruparea Boncu au încetat orice fel de activitate ilegală.

În timp ce se pregătea de către gruparea Boncu atacarea lui Dragoș Boța, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, declara că „nu sunt clanuri interlope în Timișoara, este unul dintre cele mai sigure orașe”, susținând că în cazul incendierii mașinii editorului șef al PRESSALERT.ro „nu este exclus să și-o fi incendiat singur. Unul de teapa lui e în stare și de așa ceva. Nu îl bagă nimeni în seamă. Era o mașină nefolosită de ani de zile care ocupa domeniul public. Acest domn s-a victimizat. A prezentat cazul altfel decât a fost. Nu este un jurnalist, este un calomniator de profesie”.

În 23 octombrie, Lucian Boncu, Nicolae Găvrilă și alții au fost ridicați de DIICOT, arestați în dosarul de trafic de cocaine și, ulterior, în dosarul de violențe. Zilele trecute, pe holurile DIICOT, Alin Huc Oiță, cel mai apropiat din grupare de Boncu, a susținut în faţa polițiștilor din escortă, a polițiștului de caz și a jandarmilor care asigură securitatea perimetrului că ”nu am fost de acord să-l bată pe Boța. Le-am spus că o să avem probleme, că o să vină toată Poliția peste noi”.

Jurnalistul Dragoș Boța a declarat că ”incendierea mașinii și această pregătire de atac fizic direct asupra mea dovedesc faptul că, în Timișoara, crima organizată susținută, direct și indirect, de oameni cu influență politică și administrativă este o realitate. Nu pot decât să mă bucur că mai există profesioniști în Poliție și în Ministerul Public și să sper că toți cei care sunt ”sifoanele” și slugile credincioase ale mafiei să ajungă acolo unde le este locul – după gratii. Voi continua să investighez și să prezint publicului realitatea, asumându-mi riscul de a deveni ținta unor astfel de indivizi, fie interlopi, fie politicieni nemulțumiți că le dezvăluim afacerile murdare și conexiunile urât mirositoare”.

15 COMENTARII

 1. Felicitări jurnalistului că nu sa lăsat intimidat și că încă mai are curajul să pună pe hârtie tot adevărul. Am văzut că și politia pe lângă oameni primarului nu a făcut nimic și mai mult politia trebuia sa i acorde sprijin și protecție într-o,,,,,, Țară Normală,,,,,, cum vrea președintele să fie.
  De ce oare președintele nu se delimitează de acest primar care prin oamenii lui au legături cu lumea interlopă.

 2. Asta este o România Normală, amenințarea și eliminarea jurnaliștilor care spun lucruri adevărate și incomode despre mafie și oameni primarului.
  Domnule primar cred că așa vedeți o România Normală, o România și o Timișoara la mâna interlopilor și a mafiei.
  Va mulțumim frumos.
  Cred că dacă la anul câștigați alegerile acolo vom ajunge!

 3. Primarul trebuia să l felicite pe jurnalist sau sa i mulțumească dacă era după adevăr și corectitudine. Dar prin aceste fapte de susținere a omului Nasleu a grupării mafiote și primarul este în aceeași oală si nu se deferentiaza cu nimic de ei. Așa că primare succesuri cu lumea interlopă. Poate va veni ziua să mergi lângă ei la pârnaie. Doamne ajuta.

 4. Petecel oare tu știai????? Asta e politia din Timișoara care este neputincioasa față de mafie sau unii din funcții mari au dorit asta????? Aici în Timișoara este raiul interlopilor dupa cum se vede și ce tupeu au acești interlopi. Toate acestea sunt acțiuni de mafie la nivel mare.
  Fără sprijin din partea politicului, a politiei, și a altora nu cred că acești interlopi reușeau atât de multe acțiuni.

 5. Interlopi de profesie GĀINARI.
  Bă, să ajungi să iei frica ăstor nimeni e ultimul lucru la care un normal se poate gândi.
  Bravo jurnalistului,bravo polițiștilor care încă sunt imaculați.
  Să mă cac pe lumea interlopă din TM…care o fi ea.Robu are dreptate,n-avem interlopi dar avem GĀINARI.

 6. Cum e posibil ca un primar să fie implicat în mafie???? Ce țară am ajuns???? Și un ziarist intimidat și amenințat într-o țară și într-un oraș exemplu pt liniște și cultura. Acest primar distruge orașul în felul acesta.
  Primarul rușine și demisia.
  Noi cetățeni nu ne identificam cu așa primar care protejează clanul interlop.

 7. Grașii fac legea în oraș Boncu și Nasleu sau găsit ei doi grașii plini de căcat sa facă pe smecherii. Cum dracu două putori au ajunși liderii grupării mafiote. Eu am crezut că un lider de grupare mafiota impune respect, acestea impun să le tragi palme la minut. Păi ce au ajuns grași sa și bată joc de mafie. La coteț și cu Nasleu pt că după cum se vede din articole anterioare el ar fi capul rețelei și creierul mafiei. Dar prosti din arest, fraierii iau pe ei tot că o să creadă că Nasleu o sa i ajute. Pe dracu Nasleu va pleca din țară după cum se zvonește și le întoarce curu lui ăla mare și gras plin de păr. Ha ha ha.

 8. In orice tara civilizat era de mult in puscarie administrand tigarile de pe camera nu pamantul si proprietatile timisorenilor . Mai nou terorizeaza presa si reporteri cu bataia si filme mafiote… Oamenii Nu sunt nici orbi nici prosti domnule Robu ! La alegeri vedem cati dintre noi mai inghit minciunile, hotiile, nepotismele si apucaturile de tip mafiot din parte dvs, consilierilor dvs si Brigada’ ! Kovesi e pe pozitie, degeaba sunteti inconjurat de politisti corupti, traficanti de droguri si prostituatele lor ! Doamne Ajuta !

 9. Dragoș Boța este un jurnalist adevărat, un om cu caracter, corect, cinstit. Rar oameni ca el. Asa se intampla in „saraca tara Romania noastra” , daca esti CORECT..te omoara lingăii !
  Tine-o tot asa Dragoș, nu se apropie nimeni de tine, spatele tău este acoperit ! De Dumnezeu, căci El e Atotputernic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.