Marius Craina neagă faptul că ar fi fost schimbat din funcția de...

Marius Craina neagă faptul că ar fi fost schimbat din funcția de director al Spitalului Județean Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Un ordin al noului ministru al Sănătății privind schimbarea din funcție a directorului Spitalului Județean Timișoara, medicul Marius Craina, a apărut în spațiul public astăzi.

Potrivit Renașterea Bănățeană, ordinul nu are număr de înregistrare, însă poartă semnătura și ștampila ministrului. Astfel, în document se arată că „începând cu data prezentului ordin, domnul Pătrașcu Radu-Florian-Petrișor se numește în funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu Timișoara până la revocarea unilaterală din funcție, dar nu mai mult de 6 luni. Domnul Pătrașcu Raul-Florian-Petrișor va beneficia de un salariu de bază de 18.409 lei”.

Conform sursei citate, ordinul ministrului Sănătății a apărut în spațiul public după ce medicul Mihai Ionac, șeful Secției de Chirurgie Vasculară, care se află în conflict cu Marius Craina, a intrat în posesia documentului, iar apoi l-a distribuit pe grupul de Whatsapp al secției.

Contactat telefonic, Marius Craina ne-a declarat că nu a ajuns niciun document oficial din partea Ministerului Sănătății la Spitalul Județean Timișoara privind schimbarea sa din funcție.

„Până la ora aceasta nu s-a primit oficial niciun ordin de schimbare și nu înțeleg modalitatea prin care un ordin al Ministerului Sănătății circulă pe Whatsapp înainte de a fi comunicat oficial, cum a ajuns în posesia anumitor persoane, iar apoi postat de un anumit coleg.


Ca măsură educativă, colegul ar fi trebuit să-și posteze lucrarea pe care a dat-o pentru ocuparea poziției de șef de secție, nu să promoveze un document al Ministerului Sănătății într-un asemenea mod. Să facă publică teza pe care a scris-o la examenul pe care l-a susținut în urmă cu puțin timp pentru ocuparea funcției de medic șef de secție. Ar putea fi un exemplu din care și alți colegi ar putea învăța enorm de multe lucruri despre modul în care se scrie o lucrare și cum se răspunde la întrebările tezei”, a spus Marius Craina.

Pe de altă parte, Raul Pătrașcu ne-a declarat că el este propunerea PNL de a ocupa funcția de director al Spitalului Județean Timișoara.

„Eu sunt propunerea pentru funcția de director al Spitalului Județean Timișoara. Cei de la Casa Județeană de Sănătate Timiș m-au sunat că au primit un ordin de dimineață. În urmă cu câteva zile am fost sunat de la minister și mi s-au cerut actele pentru numire. Numirea s-a făcut, ordinul s-a făcut și a fost trimis la CJAS. La spital nu știu dacă a ajuns sau nu. O să merg la Spitalul Județean ca să construiesc și să scad din decalajul pe care-l avem față de alte centre medicale, precum cele din Cluj sau din Iași, vreau să le ajungem din urmă și chiar să le depășim, pentru că avem medici buni. Văd această poziție ca pe o onoare și o mare responsabilitate”, a afirmat Raul Pătrașcu.

Raul Pătrașcu are 30 de ani și este absolvent al Universității Yale. Pătrașcu a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate la Cancelaria Primului Ministru Dacian Cioloș. Din primăvara acestui an, face parte din PNL Timiș, după ce a plecat din PLUS.

1 COMENTARIU

  1. Mi-a plăcut faza cu “o să merg la Spitalul Județean ca să construiesc și să scad din decalajul pe care-l avem față de alte centre medicale, precum cele din Cluj sau din Iași, vreau să le ajungem din urmă și chiar să le depășim”. E real tipul asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.