Miracole în tabăra celor de la la Bega Blues Band: timișorenii lansează...

Miracole în tabăra celor de la la Bega Blues Band: timișorenii lansează noul album la Gala de Blues Jazz

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Bega Blues Band va lansa un nou material discografic în cadrul ediției din acest an a Galei de Blues Jazz „Kamo”, care va avea loc în 30 noiembrie și 1 decembrie la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Formaţia Bega Blues Band, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa, îşi continuă traiectoria artistică, la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o. Grupul este format din Maria Chioran – voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – ghitară, Johnny Bota – bas, Ferencz Szekeres – baterie. Ultimul dintre ei îi ia locul lui Lică Dolga, bateristul trupei din 2000 încoace, care s-a stins în această vară.

CD-ul “Miracles”, pe care Bega Blues Band îl lansează la această ediție a Galei Kamo îi este dedicat lui Lică Dolga. Cd-ul este imprimat în studioul CREDO din Ghiroda și este produs de către inginerul de sunet britanic Steve Brookfield.


Casa de discuri care se ocupă cu editarea este EM Records, și aparține cîntăreței de jazz Elena Mîndru din Finlanda.

Piesele sunt compuse de Johnny Bota, Mircea Bunea și de Lucian Nagy. Introducerea și spațiile dintre piese se datorează lui Toni Kühn, care a compus scurte piese instrumentale deasupra cărora se desfășoară momente de recitare cu o profundă semnificație spirituală. Ideea de bază este aceea a inadecvării omului, ca individ și ca specie, la o lume iluzorie, cu pretenția de a fi reală, dar care nu oferă decît dezamăgiri. Interesantă este alternarea segmentelor recitate de către membrii grupului Bega Blues Band și de către invitații săi cu piesele propriu zise.

Invitații care apar pe acest disc sunt Sascha Bota (vioară) și FILA String Quartet (Ștefan Colompar, Carmen Păulescu, Irina Vizir și Sabin Pascu).

Stilul formației și concepția sa creativ-interpretativă s-au schimbat radical față de aparițiile anterioare, îndeosebi de cînd pe prim plan au trecut compozițiile membrilor grupului, astfel încît s-a trecut de la maniera pur bluesistică la una jazzistică popriu zisă, totuși bine imersată în blues, astfel încît numele formației este justificat chiar și în cadrul acestui concept înnoit. CD-ul va fi lansat în prima seară a Galei de Blues Jazz Kamo, în 30 noiembrie 2019, în Sala Capitol, urmînd a fi prezentat de către criticul de jazz și scriitorul Virgil Mihaiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.