Modelele iPhone 11, un succes; vânzările de telefoane Apple au depășit așteptările

Modelele iPhone 11, un succes; vânzările de telefoane Apple au depășit așteptările

0
DISTRIBUIȚI

După o perioadă destul de îndelungată de scădere, pare că vânzările iPhone revin pe plus, semn că iPhone 11 a fost primit bine de public și vânzările au depășit așteptările.

Hon Hai Precision Industry Co. a raportat profit trimestrial peste estimările analiștilor, ceea ce indică o cerere solidă de telefoane iPhone 11, scrie Fortune.com.

Compania care asamblează cele mai multe din telefoanele iPhone și tabletele iPad a raportat un venit net de 1 miliard de dolari pentru trimestrul încheiat în septembrie, peste estimările medii, de 900 de milioane de dolari

Astfel, pare că estimările Apple au depășit prognozele Wall Street, sugerând un apetit sănătos pentru telefoanele din gama iPhone 11, care au prețuri de „intrare” mai mici și camere foto mult îmbunătățite. Se pare că acum se așteaptă ca vânzările iPhone să crească din nou în 2020, odată cu reintroducerea primelor dispozitive cu tehnologie 5G proprii.

Toate astea, chiar dacă produsele Apple realizate în China, precum AirPods, Apple Watch, HomePod și alte device-uri au fost impozitate cu 15% la intrarea pe piața americană, în urma războiului comercial dintre SUA și China.

Drept răspuns la acest război comercial, Hon Hai, care are 50% din încasări provenind de la compania americană Apple, a început să-și diversifice producția, mutând o mare parte din aceasta în țări precum India sau Vietnam, pentru a reduce costurile cu privire la impozitele pe produsele fabricate în China.

iPhone a suferit în ultima vreme scăderi ale veniturilor din vânzarea de telefoane, dar se pare că trendul se inversează din nou.


O mare parte din merit o are lansarea ultimei game de telefoane iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, care au fost bine primite de public.

Modelul de bază, iPhone 11, păstrează liniile de design ale lui iPhone XR, fiind din nou realizat din aluminiu şi sticlă. Acesta este echipat cu acelaşi ecran Liquid Retina LCD de 6,1″, cu un decupaj în partea de sus şi cu un nou sistem cu două camere. La baza acestuia stă noul procesor Apple A13 Bionic, care este cu 20% mai puternic decât A12 Bionic la partea de procesare şi cu până la 40% pe partea de grafică 3D.

Toate camerele de pe telefon sunt noi: o cameră principală de 12 megapixeli f/1.8, cu o calitate mult mai bună a cadrelor şi funcţii precum Smart HDR îmbunătăţite, o cameră ultra-wide f/2.4 şi o cameră de 12 megapixeli pe partea din faţă, cu obiectiv mai wide, care poate acum să filmeze în rezoluţie 4K şi în slow-motion.

iPhone 11 Pro este modelul care a înlocuit iPhone XS în ofertă. Acesta vine echipat cu un ecran OLED „Super Retina XDR” de 5,8″ cu luminozitate de 1.200 nits. Acesta adoptă un design îmbunătăţit, cu sticlă mată pe partea din spate şi acelaşi oţel inoxidabil pe laterale. iPhone 11 Pro vine în patru culori: verde, auriu, argintiu şi gri şi este echipat cu o cameră în plus.

Sistemul de cameră este similar, însă modelele Pro integrează în plus şi o cameră foto cu zoom, cu f/2.0, o îmbunătăţire de la f/2.4 pe modelele precedente. La capitolul foto, toate modelele iPhone 11 beneficiază de un nou mod nocturn, noi efecte pentru modul portret şi o decupare mai bună a subiectului şi o nouă funcţie numită Deep Fusion, care foloseşte mai multe cadre pentru a realiza o singură fotografie mult mai detaliată.

Un alt capitol la care iPhone-urile noi au adus îmbunătăţiri drastice este autonomia</a>. iPhone XR era deja cel mai longeviv telefon din serie, iar iPhone 11 oferă o oră în plus de utilizare faţă de acesta. În cazul iPhone 11 Pro, acesta oferă o autonomie cu 4 ore mai bună decât iPhone XS, în timp ce iPhone 11 Pro Max este cu 5 ore mai performant decât iPhone XS Max de anul trecut.

Așadar, modelel iPhone 11 au adus iPhone din nou pe plus, în ceea ce privește vânzările, iar de la 2020 se așteaptă o tendință de creștere și mai accentuată.