Naţionala feminină începe la Timişoara campania de calificare la EuroBasket 2021. Jucătoare...

Naţionala feminină începe la Timişoara campania de calificare la EuroBasket 2021. Jucătoare originare de pe Bega în lotul pentru meciul cu Danemarca

0
DISTRIBUIȚI
Foto: FR Baschet

„Acvilele” se reunesc mâine în Capitala Banatului pentru primele jocuri din preliminariile Campionatului European de peste doi ani. Săptămâna viitoare, joi, 14 noiembrie, naţionala de baschet a României dă piept cu reprezentativa similară a Danemarcei chiar în sala „Constantin Jude”. Printre jucătoarele convocate de selecţionerul Ayhan Avci se află şi timişorencele Annemarie Părău şi Adina Stoiedin.

14 jucătoare au fost convocate pentru primele jocuri din campania de calificare pentru EuroBasket 2021 din Spania şi Franţa. România va înfrunta Danemarca joia viitoare în Sala „Olimpia”, de la ora 18.00. Un bilet la meci costă 10 lei.


Apoi, pe 17 noiembrie „Acvilele” vor juca în deplasare cu Cehia. În grupă (D) se mai află şi Italia.

În lotul pentru cele două partide se află şi două jucătoare de pe Bega, Annemarie Godri-Părău, de la Sepsi, şi Adina Stoiedin, acum la Satu Mare. De asemenea a fost convocată şi o altă jucătoare care a activat la defuncta echipă feminină a SCM-ului timişorean – Romina Filip (CSU Braşov), în timp ce Tunde Kilin a jucat şi la BCM Danzio. De asemenea în stafful naţionalei feminine se află şi antrenoarea timişoreancă Miruna Crâsnic.

Timişoara a găzduit naţionala feminină de baschet şi în 2015 cu ocazia EuroBasketului găzduit de România şi Ungaria, grupa „Acvilelor” având programate meciuri în sala „Constantin Jude”, deşi iniţial era în plan ca meciurile să fie organizare la noua sală „Polivalentă” a Politehnicii, nefinalizată nici astăzi.

Jucătoarele convocate: Annemarie Godri-Parau (ACS Sepsi-SIC), Tunde Kilin (Universitatea Cluj-Napoca), Alina Podar (CSM Satu Mare), Carla Popescu (CSM Satu Mare), Claudia Cuic (Galatasaray Istanbul), Romina Filip (CSTBv Olimpia CSU Brasov), Gabriela Irimia (CSM Targoviste), Gabriela Marginean (Cukurova Basketbol), Nora Demeter (ACS Sepsi-SIC), Alexandra Ghita (CSM Targoviste), Nicolett Orban (ACS Sepsi-SIC), Elisabeth Pavel (Basket Costa x l’Unicef), Adina Stoiedin (CSM Satu Mare), Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.