Noi detalii despre proiectul privind maternitatea modernă a Spitalului Municipal Timișoara. Când...

Noi detalii despre proiectul privind maternitatea modernă a Spitalului Municipal Timișoara. Când încep lucrările

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a venit cu noi detalii referitoare la maternitatea modernă pe care primăria dorește să o realizeze pentru Spitalul Municipal Timișoara. Potrivit primarului Timișoarei, în perioada următoare vor fi demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construcție. În aceste condiții, lucrările ar putea începe anul viitor, susține edilul-șef.

„Timișoara are foarte mulți tineri, tinerii își întemeiază familii, fac copii, e nevoie de maternități, de creșe, de grădinițe, etc.


Ei bine, iată preocuparea noastră de a crea o maternitate, că asta nu guvernul trebuie să facă, ci noi trebuie să facem asta. Desigur că noi ne vom zbate să obținem bani și de la guvern, așa cum am făcut și pentru spitalul copiilor. Maternitatea nu va deservi numai municipiul Timișoara, dar noi ne asumăm acest obiectiv de investiții, nu stăm cu mâna întinsă să așteptăm să îl facă altcineva. Îl asumăm, începem noi să construim noua maternitate, una foarte modernă. Se pare că va fi cea mai mare și cea mai modernă maternitate din România. Ea va fi construită pe Calea Bogdăneștilor. Într-o săptămână vom primi documentația și apoi vom demara procedurile pentru obținerea autorizației de construcție, ceea ce înseamnă că în 2020 vom ajunge, dacă licitația merge normal, noi ne dorim normalitatea, vom ajunge să demarăm lucrările”, a explicat Nicolae Robu.

Noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara se va întinde pe 15.000 mp de teren și va avea zece săli de naștere. Clădirea va fi cu șase etaje, va dispune de 236 de paturi, din care 150 pentru obstetrică-ginecologie, 16 pentru Terapie Intensivă, iar restul vor fi destinate pentru neonatologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.