Nu se mai pune niciun catarg în Piața Libertății, pe care să...

Nu se mai pune niciun catarg în Piața Libertății, pe care să fluture steagul tricolor. Primarului Robu nu-i place cum arată

0
DISTRIBUIȚI

Nu se mai amplasează niciun catarg în Piața Libertății, după ce reprezentanții Primăriei Timișoara s-au răzgândit în ultimul moment.

Două proiecte de hotărâre cu privire la realizarea unui catarg în Piața Libertății, pe care să fluture steagul tricolor, au fost aprobate, la sfârșitul lunii octombrie, în plenul Consiliului Local Timișoara. Unul se referea la acordul consiliului local de a demara procedurile de amplasare a catargului, iar celălalt viza aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici, faza studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Între timp, au început și săpăturile în Piața Libertății, cu scopul amplasării catargului.


Doar că, în urma unei vizite realizate de primarul Robu în zonă, recent, ideea a fost abandonată. Motivul? Edilul-șef susține că nu arată bine acest catarg niciunde în piață.

„Nu mai punem catarg în Piața Libertății. am fost cu o echipă și ne-am tot uitat unde ar putea să arate bine. Mergând la fața locului, analizând, am ajuns la concluzia că nu ai unde să pui acest catarg, poate se vor supăra confrații noștri militari. Nu-l poți pune aproape de bustul lui Decebal, nu arată bine, este o înghesuială, nu poți să-l pui nici în aliniamentul stâlpilor. L-am pus și în alte laturi, nu merge. Studiul de fezabilitate ar fi trebuit să ne spună că nu este oportun. Dacă-l făceam eu, spuneam că nu e oportun, că nu e potrivit locul. Nu mai punem deloc catargul”, a afirmat Nicolae Robu.

În aceste condiții, primarul Timișoarei susține că urmează să fie supus votului, în plenul consiliului local, un alt proiect de hotărâre, astfel încât vechea hotărâre privind amplasarea catargului în Piața Libertății să fie anulată.

„Trebuie să fim oameni raționali, nu să persistăm într-o greșeală. Este scos pavajul acolo (n.r. în Piața Libertății), a început să se sape. Eu merg pe teren să văd anumite lucruri, am o răspundere și am tăria să iau anumite decizii atunci când simt. Aici am simțit că nu ar ieși bine”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.