Ovidiu Tender, eliberat condiționat din închisoare

Ovidiu Tender, eliberat condiționat din închisoare

1
DISTRIBUIȚI

Ovidiu Tender a părăsit Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au aprobat eliberarea condiţionată a omului de afaceri. Acesta a fost condamnat, în 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, în dosarul Carom, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Penitenciarului Tîârgu Jiu, omul de afaceri Ovidiu Tender a părăsit marți închisoarea, după ce magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au aprobat săptămâna trecută cererea de eliberare condiționată. Decizia nu a fost atacată de procurori, iar omul de afaceri a fost eliberat.

„Admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian”, a decis instanța.

Ovidiu Tender a fost condamnat, în 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare în dosarul Carom, în care și omul de afaceri Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare.


Cei doi au fost acuzați de înşelăciune şi spălare de bani, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti îi condamnase, în decembrie 2014, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare şi pe Marian Iancu la 13 ani şi opt luni de închisoare, în dosarul Carom. Decizia a fost contestată. În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Tender şi Iancu au fosr acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi ar fi prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Găurean şi Bogdan Sălăjan.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Marian şi Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

1 COMENTARIU

  1. Aşa au furat infractorii toată ţara ! Îi condamnă la 12 ani şi după 4 sunt liberi. Tender este stăpânul unei bune părţi din Timişoara. Ce dacă a stat 4 ani ca la SPA ?
    Cu aşa o justiţie oamenii înţeleg că e mai bine să încalce legea şi să se îmbogăţească decât să să o respecte ADICĂ EXACT OPUSUL ROLULUI JUSTIŢIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.