Patronul firmei de dezinsecție care a provocat tragedia din Complexul studențesc din...

Patronul firmei de dezinsecție care a provocat tragedia din Complexul studențesc din Timișoara, reținut UPDATE 4 Decizia instanței VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Audierile la sediul Poliției Timiș au durat toată noaptea în dosarul tragediei din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au decedat, iar 11 adulți și 19 copii au fost internați după ce în blocurile în care locuiau s-a făcut dezinsecție. Primele investigații au scos la iveală faptul că nenorocirea s-a produs pentru că s-au folosit pastile care conțin fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus în raticide, insecticide, dar și ca fumigator pentru depozitele de cereale. De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare.

Lucrările de dezinsecție au fost efectuate de asociatul firmei Bistim Dera SRL D, Ioan Sorin Buță. Acesta a fost audiat pentru acuzațiile de omor din culpă și vătămare corporală, fiind reținut, în această dimineață, pentru 24 de ore.

UPDATE 1 Ioan Sorin Buță a folosit pastilele cu substanța ucigașă, prima dată, în urmă cu aproape o lună într-un alt hotel din Timișoara, unde a deratizat câteva camere.


Pentru că a obținut rezultate bune, acesta a stabilit cu patronul locației ca în luna decembrie să facă o deratizare în tot hotelul, care urma să fie închis. Acesta și-a făcut aprovizionarea cu pastile. Cum între timp a primit comanda de la firma care este proprietara clădirii de pe strada Mioriței a folosit pastilele acolo. În fiecare încăpere a pus câte un set de pastile. Sorin Buță nu era autorizat să manipuleze și să folosească tipul acesta de insecticid. Absolvent al Facultății de Administrație Publică și după ce a făcut câțiva ani la Drept, patronul firmei a absolvit un curs de sănătate publică organizat de DSP. Anchetatorii au recuperat inclusiv ambalajele în care au fost pastilele morții. ”Încă din prima fază procesuală, clientul meu a colaborat total cu autoritățile și și-a recunoscut faptele”, a declarat, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro, avocatul Călin Stăiculescu, apărătorul lui Sorin Buță.

UPDATE 2 Bărbatul care i-a vândut substanțele lui Sorin Buță este audiat de polițişti la această oră. De asemenea, oamenii legii vor audia peste 20 de martori, dar şi pe bărbatul care l-a ajutat pe Buță la deratizare.

UPDATE 3 Sorin Buță a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca apoi să fie prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 4 Judecătoria Timișoara a decis, în urmă cu puțin timp, arestarea preventivă pe 30 de zile pe Sorin Buță. Judecătorul de drepturi și libertăți i-a explicat în sală acestuia că a decis acest lucru din cauză că a folosit substanțe înterzise pentru dezinsecție și pentru ce s-a întâmplat după gestul său – moartea celor trei persoane, dintre care doi copii. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Tribunalul Timiș.

3 COMENTARII

  1. De ce sunt arestați doar cei mici și care sunt direct răspunzători stau la costum și dau indicații. Această firmă dacă era controlată corect nu primea autorizație de funcționare din partea primăriei. Și pt un amărât de ABC primăria îți dă aviz. Robu tot timpul găsește vinovați în altă parte dar la el în primărie unde este înconjurat de incompetenti în frunte cu el nu vede. Aici am ajuns datorită protecției sale pt diferiți indivizi în funcții care au legături și cu lumea interlopă.
    Timișoara a ajuns Caracal 2 din cauza politiei și primărie. Asta e realitatea.

  2. Eva cred ca trăiești în altă lume… Tu dacă ai o firmă, nu trebuie sa obții autorizație de la primărie? Iar dacă primăria îți dă, spunând ca faci un aprozar, iar tu vinzi sau folosești substanțe interzise, înseamnă că primăria este de vină? Gândiți înainte sa scrieți prostii… Ca de aceea țara asta este jos…

    • Morandy cred că eşti prost informat ! Orice autorizaţie eliberată de orice instituţie din lumea asta presupune drepturi şi obligaţii din partea ambelor părţi. La fel şi în cazul autorizaţiei eliberate de Primăria Timişoara, Primăria are drepturi şi obligaţii.
      Suficienţa şi superficialitatea duc ţara în jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.