Petiție online pentru salvarea cursei zilnice pe calea ferată dintre Oravița și...

Petiție online pentru salvarea cursei zilnice pe calea ferată dintre Oravița și Anina

0
DISTRIBUIȚI

calea ferata oravita-anina

Una dintre cele mai frumoase rute pe cale ferată din țară trebuie salvată, iar ca autoritățile să fie sensibilizate s-a lansat o petiție, pe internet. Este nevoie de cel puțin 5000 de voturi online pentru salvarea cursei zilnice de pe care ferată, Oravița – Anina.

Cursa zilnică pe cale ferată, între Oravița și Anina, urnează să fie sistată din data de 15 decembrie 2019. Ca turiștii să se poată bucura în continuare de peisajele excepționale din Munții Banatului, a fost lansată o petiție, care vizează Ministerul Transporturilor.

„Solicităm Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor păstrarea și pe mai departe a unei curse zilnice regulate de călători pe calea ferată Oravița – Anina pentru ca turiștii să se poată bucura de frumusețea peisajelor din Munții Banatului!”, astfel sună solicitarea celor care au lansat petiția.

Istoria rutei Oravița – Anina

Construită de administrația Habsburgică, calea ferată Oravița – Anina este cea mai veche linie de cale ferată de pe actualul teritoriu al României.


Linia este inclusă în Lista Monumentelor Istorice (2015) și reprezintă una din bijuteriile tehnice și arhitecturale din Europa de sud-est. Calea ferată Oravița – Anina este totodată și unul din cele mai importante puncte de atracție turistică din Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.