Poezie, povești despre muzica locală și concerte de neratat la cel de-al...

Poezie, povești despre muzica locală și concerte de neratat la cel de-al doilea episod din seria de evenimente „Memoriile Cetății: După 30 de ani“

0
DISTRIBUIȚI
Mimo Obradov este invitatul manifestării Story Telling în cadrul proiectului Memoriile Cetății

Seria de evenimente derulate sub genericul „Memoriile Cetății: După 30 de ani“ continuă cu cel de-al doilea episod, la sfârșitul acestei săptămâni, în spațiul din colț de la Bastion (lângă Galeria Calpe, la Corner Space), unde amatorii de cultură vor avea parte de câteva manifestări cât se poate de captivante.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 19, va avea loc „Spoken Words“, o seară de poezie cu Adela Dragomir, Borco Ilin și Sorin Despot, iar de la ora 20 concerte alături de The Different Class și Drunk Amore.  Trupa timișoreană The Different Class a avut parte în luna aprilie a acestui an de o dublă premieră: prima piesă lansată oficial în limba română și primul material video oficial al formației. Trupa s-a înființat în 2013, având la activ numeroase concerte și un album. Prima jumătate a anului 2018 a însemnat pentru TDC producția și lansarea EP-ului „Allow”, format din cinci single-uri (Heat, Lust, Pride, Trust și Allow) și începutul colaborării cu producătorul muzical Sași Vuscan.


The Different Class experimentează cu fuziuni de riff-uri explozive și sonorități cinematice îmbrăcate în culorile instinctelor primare.

Sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 18 va avea loc un interesant „stroytelling“ despre muzica locală alături de două figuri cunoscute ale scenei din Timișoara: Emil Biebel și Mimo Obradov.  Numele lui Emil Biebel este unul cât se poate de cunoscut pentru melomanii cu state vechi din orașul nostru. Fondatorul primului magazin de muzică din România (Rocka Rolla), Emil a fost unul din timișorenii care pe vremea dinaintea Revoluţiei din 1989 vindea viniluri în Timişoara, iar pasiunea sa pentru muzică s-a materializat mai apoi şi ca manager de trupe.  Mimo Obradov a lansat la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Novi Sad, volumul „Când rockul bănăţean a fost tânăr”. Mimo Obradov a devenit cunoscut melomanilor din întreaga ţară graţie celor patru volume ale „Istorii şi Story Rock“, apărute la Editura Marineasa între 1995 şi 2000. Acum cinci ani, sub aceeaşi semnătură a apărut şi „Peste rock şi după roll“, o carte dedicată rock-ului timişorean.

Tot sâmbătă, de la ora 19 va avea loc proiecția filmului Aliyah DaDa cu regizorul Oana Giurgiu și Luciana Friedmann, președintele Comunității Evreiești din Timișoara, iar de la ora 22, un concert susținut de Lucia.

Proiectul este realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.” Intrarea liberă în limita locurilor disponibile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.