Poziţia Ripensiei legată de incidentul cu suporterul aflat în fotoliu rulant. Fanul...

Poziţia Ripensiei legată de incidentul cu suporterul aflat în fotoliu rulant. Fanul ASU Poli şi însoţitorul său au fost trimişi după gard

0
DISTRIBUIȚI

La derby-ul de ieri dintre Ripensia şi ASU Politehnica a avut loc incident uluitor. Un suporter al oaspeţilor aflat în fotoliu rulant şi însoţitorul acestuia au fost evacuaţi din incinta terenului de joc şi trimişi după gard după finele primei reprize. Clubul organizator îşi declină responsabilitatea şi afirmă într-un comunicat că decizia scoaterii din teren a suporterilor a aparţinut arbitrilor.

Aşa cum a relatat ieri Pressalert.ro, suporterul, cunoscut pentru prezenţa sa pe margine la toate partidele favoriţilor, însoţit de tatăl său, au fost trimişi la meciul de ieri după gard din cauza unui incident care ar fi avut loc la faza penalty-ului primit de gazde.

Cauzele trimiterii după gard nu erau foarte clare, căci cel care i-a informat pe fani că trebuie să părăsească terenul ne-a spus că a fost vorba de injurii ale celor doi, ba apoi fanului în scaun cu rotile i s-ar fi imputat că ar fi aruncat cu o sticlă pe teren (care nici nu ar fi fost în interiorul suprafeţei de joc). Pe finalul reprizei s-a acordat penalty pentru gazde, fapt care a generat tensiune, mai ales că al patrulea oficial (Dragoş Lunca) i-a atras atenţia „centralului” Marius Omuţ asupra incidentului din careu.

Suporterul în cauză nici nu are o forţă mare în mâini. El e încadrat cu handicap grav cu însoţitor şi nu se poate deplasa singur. Iniţial, cei doi au fost trimişi de un steward către colţul tribunei, mai departe de banca gazdelor. Dar înainte de startul reprizei secunde prezenţa lor nu a mai fost acceptată deloc. La un moment dat stewardul propusese să rămână doar fanul în fotoliu rulant, dar acesta nu se putea deplasa fără însoţitor.

În comunicatul Ripensiei se spune că decizia a fost a arbitrilor: „Chiar dacă reprezentanții clubului nostru au încercat aplanarea situației prin mutarea celor doi suporteri spre colțul terenului, la solicitarea brigăzii de arbitri, cei doi suporteri au fost redirecționați de către firma care a asigurat paza, după gardul ce împrejmuiește terenul.


Neaplicarea acestei decizii ar fi dus la refuzul arbitrului de a relua partida”.

Claudiu, suporterul afectat, căci a trebuit să privească restul partidei printr-un gard de sârmă, la arena „Electrica” nefiind facilităţi speciale pentru persoanele cu handicap, e hotărât să meargă în instanţă alături de tatăl său, cât şi la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării impotriva factorilor de decizie, a clubului Ripensia si a delegatului Adrian Onica. Conform celor doi oficialul s-ar fi adresat astfel în auzul tuturor după incident: „Scoateți căruțul afară!”.

Iată comunicatul complet al Ripensiei:

„În urma interpretărilor apărute în mediul online local legate de incidentul scoaterii în afara terenului a doi suporteri ai echipei oaspete la partida de ieri, facem următoarele precizări:

Decizia de scoatere în afara terenului de joc a celor doi suporteri a fost luată de către brigada de arbitri. Menționăm că arbitrul are responsabilitatea absolută asupra deciziilor din terenul de joc, iar clubul gazdă trebuie să se conformeze acestora și să pună în aplicare măsurile disciplinare. Chiar dacă reprezentanții clubului nostru au încercat aplanarea situației prin mutarea celor doi suporteri spre colțul terenului, la solicitarea brigăzii de arbitri, cei doi suporteri au fost redirecționați de către firma care a asigurat paza, după gardul ce împrejmuiește terenul. Neaplicarea acestei decizii ar fi dus la refuzul arbitrului de a relua partida.

Așa cum este consemnat și în primul articol al statutul clubului nostru, printre principiile care constituie fundamentul întregii activități a Asociației Fotbal Club Ripensia Timișoara, principii de la care nu am deviat niciun moment, stau cultivarea și dezvoltarea spiritului civic, precum și promovarea unei conduite morale. Derularea tuturor acțiunilor noastre au ca scop promovarea armoniei vieții sociale din comunitate, a cultivării valorilor umane și sportive autentice, caracteristici ale spiritului autentic al Timișoarei. Garanție stau imaginea de stabilitate și armonie pe care clubul și-a clădit-o în cei șapte ani de la reînființare și calitatea suporterilor și tuturor oamenilor care sprijină dezinteresat acest club.

Orice altă formă de prezentare și interpretare a incidentului neplăcut din timpul partidei de ieri o considerăm provocatoare și tendențioasă, în dezacord total cu principiile etice și morale pe care le promovăm”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.