Premierul demis, mesaj pentru Iohannis, din Timișoara: „Dacă vrea binele acestei țări,...

Premierul demis, mesaj pentru Iohannis, din Timișoara: „Dacă vrea binele acestei țări, să meargă la vot și să voteze Viorica Dăncilă”

0
DISTRIBUIȚI

Agitație mare, astăzi, la Timișoara, unde peste o mie de membri și simpatizanți PSD din vestul țării au fost mobilizați pentru a participa la un eveniment electoral la care invitat special a fost premierul demis Viorica Dăncilă, candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Participanții au fost întâmpinați, la intrarea în sala în care a avut loc acțiunea, de tinere care au împărțit pliante cu Viorica Dăncilă, dar și integrame „pentru fiecare român”. De asemenea, sala a fost colorată în roșu cu ajutorul unor lumini de scenă. Viorica Dăncilă a avut nevoie de peste zece minute pentru a traversa încăperea cu scopul de a ajunge în fața scenei, timp în care a dat mâna și s-a fotografiat cu cei prezenți.

Primul care a luat cuvântul a fost Călin Dobra, președintele CJ Timiș și liderul PSD Timiș, care a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru calitățile pe care le are.

„PSD a scris istoria bună a României în ultimii 30 ani și tot PSD, această mare familie, a dat României cele mai performante guverne de după Revoluție. Guvernul PSD a făcut mai mult decât toate guvernele de dreapta puse la un loc. Viorica Dăncilă este o femeie puternică, sinceră, puternică și curajoasă. Viorica Dăncilă este un lider politic care prin tot ce a făcut a demonstrat că este o luptătoare înnăscută. Viorica Dăncilă a avut parte de toate: a început de jos, a fost jignită și trădată, dar niciodată nu a cedat. Trebuie să fim alături de Viorica Dăncilă pentru a câștiga alegerile. Viorica Dăncilă trebuie să câștige această uriașă bătălie pentru PSD și pentru România. Hai să ne mobilizăm masiv pentru ultima săptămână și să ne îndeplinim obiectivul. Am toată încrederea că împreună le vom oferi un nou și altfel de președinte românilor, pe Viorica Dăncilă”, a afirmat Călin Dobra.

Printre cei care au vorbit mulțimii s-a numărat și vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, care a ținut să precizeze faptul că „social-democrații nu dau de pomană, ci fac bine României”. De asemenea, Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a afirmat că „o fi Viorica Dăncilă mai firavă decât pare la televizor, dar vă asigur că este puternică, nu se teme și nu va face niciodată un pas în spate”.

Seria discursurilor a fost încheiată cu cel al premierului demis Viorica Dăncilă, care a povestit că s-a înscris în PSD acum 23 de ani, iar la început a lipit afișe, și l-a atacat de mai multe ori pe președintele Klaus Iohannis.

„M-a îngrijorat ura și dezbinarea care este în societatea românească, care i-a ajutat pe unii, pentru că o țară dezbinată este mai ușor de condus, iar dictatorul de la Cotroceni știe acest lucru, iar acum vrea din nou să fie președinte.


(…) Suntem într-un moment greu, în care șase bărbați de stat, falnici și puternici, conduși de președintele României, au trebuit să fie șapte pentru a da jos o femeie, au hotărât să demită un guvern. Așa este democrația, moțiunea este instrumentul opoziției, am înțeles asta, dar nu pot înțelege de ce dai jos un guvern ca să pui nimic. Vedem că au dat jos un guvern cu un program de guvernare adresat tuturor românilor și au venit cu un program de austeritate. În acest mod arată că îi interesează doar puterea, nu ce se întâmplă în această țară. Vor să vândă această țară pentru că nu le pasă, le pasă doar de ei și de interesul personal”, a precizat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul demis a afirmat că Iohannis s-ar fi „luptat” cu românii, că este „avid de putere”, iar cei care, astăzi, în fața Consiliului Județean Timiș, au strigat „hoață” și „mincinoasă„ ar trebui să-i transmită aceste cuvinte președintelui României. „Eu nu am niciun schelet în șifonier. Am văzut oameni disperați care jigneau. (…) Asta a reușit Iohannis să facă în cei cinci ani de mandat, să îndemne la limbaj violent. Limbajul violent este atributul oamenilor slabi, care nu au argumente” a spus șefa social-democraților.

De asemenea, Viorica Dăncilă l-a invitat pe Klaus Iohannis să participe la o dezbatere „unu la unu. Sper să nu-i fie frică de o femeie. Atunci eu trebuie să iau pantaloni și dumnealui fustă. Klaus Iohannis ar trebui să vină să spună ce a făcut în cinci ani, să dăm socoteală propriului popor, și să spun și eu ce am făcut în cele 21 de luni în mandatul de premier”.

Viorica Dăncilă a mai precizat că pe 10 și pe 24 noiembrie va fi o „bătălie” între candidatul Klaus Iohannis și candidatul Viorica Dăncilă, iar pe ceilalți care s-au înscris în cursă nu-i ia în calcul pentru că „nu sunt decât soldații lui Iohannis. Îi transmit lui Klaus Iohannis de aici, din Timișoara, dacă vrea binele acestei țări, să meargă la vot și să voteze Viorica Dăncilă. (…) Decât înalt ca bradul și… leneș, mai bine buturuga mică care răstoarnă carul mare. Dumnezeu să ne ajute, victorie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.