Prima reacție a fostului primar Gheorghe Ciuhandu după condamnarea definitivă în dosarul...

Prima reacție a fostului primar Gheorghe Ciuhandu după condamnarea definitivă în dosarul finanțării echipei de fotbal Poli Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost găsit vinovat de abuz în serviciu de către Curtea de Apel Timișoara și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, termen de încercare de patru ani și obligația de a face 120 de zile de muncă în folosul comunității, în dosarul finanțării echipei de fotbal în perioada Marian Iancu. Toți condamnații din dosar au fost obligați să plătească în solidar suma de 27 milioane lei plus dobânzi aferente calculate până la finalizarea plăților, calculate de la momentul în care s-au dat banii.

„Mă consider nevinovat, fapt atestat şi de instanţa de fond, care ne-a judecat doi ani de zile şi după doi ani de zile s-a constatat nevinovăţia mea şi m-a achitat. De aceea mi se pare surprinzătoare decizia de la Curtea de Apel pentru că procuratura nu a venit cu niciun fel de probe suplimentare, probe noi care să necesite, în opinia mea, o modificare a deciziei de fond.


Eu nu vreau să fiu înţeles greşit. Respect decizia instanţei, dar până nu am motivarea e greu să mă pronunţ. Am dreptul să îmi susţin nevinovăţia pentru că o instanţă, cea de fond, unde s-au judecat lucrurile doi ani, destul de profund, m-a achitat”, a declarat Gheorghe Ciuhandu pentru adevarul.ro.

„Iniţiativa şi decizia de asociere au avut-o consilierii locali. Ei au negociat, ei au votat. Eu, conform legii aveam obligaţia de a pune în practică hotărârea lor, luată cu o majoritate de două treimi. Nu am iscălit acel contract timp de o lună de zile până când Prefectura nu a confirmat că hotărârea este legală. Nu am ce să îmi reproşez pentru că am pus în aplicare o hotărâre legală care, paradoxal, şi în momentul de faţă este legală pentru că nu a fost atacată în contencios niciodată”, a mai declarat Ciuhandu pentru sursa citată.

Întrebat de prejudiciul pe care trebuie să îl achite, alături de alte trei persoane condamnate în dosar, Gheorghe Ciuhandu a declarat că Primăria Timişoara s-a constituit parte civilă în dosar abuziv, fără să existe o hotărâre de Consiliu Local. „Modul în care Primăria Timişoara s-a constituit parte civilă e complet abuziv. Primarul nu putea să se erijeze în postura de a se constitui parte civilă decât dacă avea o hotărâre de Consiliu Local şi avocatul meu a spus în instanţă lucrul ăsta foarte clar. Ăsta este într-adevăr un abuz în serviciu. În mod normal, constituirea de parte civilă din partea Primăriei Municipiului Timişoara fără a avea o bază legală e abuzivă”, a mai declarat Gheorghe Ciuhandu.

1 COMENTARIU

  1. Ciuhandule acelasi mincinos hoț ai ramas. Sa-ti spun eu abuz al tau- ai determinat aprobarea PUZ semnat de fiu-tau si ai dat autorizatii de constructie pentru firma din Timisoara desi afacerea a fost criticata in sedinta publica de cetateni si ONG uri prin2011. Le-ai taiat si microfonul. Din pacate nimeni nu te-a anchetat pentru astea. Nu ai mai candidat. In Timisoara nu te ancheteaza nimeni ca le-ai dat case si mafia e mafie. Noroc cu Curtea de Apel care a facut un pic de dreptate. Pedeapsa pentru 27 milioane prejudiciu e minuscula. Nici nu executi inchisoare nici nu o sa platesti. Statul ramane cu paguba dupa tine si tu nu faci nici inchisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.