Primăria Timișoara anunță planuri pentru noi piste de biciclete, pe zeci de...

Primăria Timișoara anunță planuri pentru noi piste de biciclete, pe zeci de kilometri

0
DISTRIBUIȚI

După ce a lărgit numeroase bulevarde pentru a facilita circulația automobilelor, Primăria Timișoara anunță că intenționează să extindă rețeaua de piste de biciclete din oraș, lucru prevăzut și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al orașului. Astfel, Nicolae Robu a anunțat că, recent, municipalitatea a scos la licitație elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru amenajarea de noi piste pe 55 de străzi, totalizând aproape 70 de kilometri.

„Proiectul prevede și dublarea numărului de stații VeloTM.


La baza documentației licitate, va sta un ghid realizat de MDRAP (n.r. Ministerul Transporturilor) în colaborare cu OPTAR – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a precizat că proiectul privind extinderea rețelei de piste de biciclete este unul uriaș.

„Rețeaua strategică ciclistă în licitație de proiectare! Proiectul care va schimba pozitiv fundamental calitatea și numărul pistelor de biciclete este acum în procedura de achiziție. Mii de răspunsuri la interviuri directe și o pagină dedicată online au studiat principalele rute, dar și principalele obstacole în calea mobilității alternative. A rezultat ceea ce numim acum planul pentru o rețea strategică ciclistă cuprinzând 55 de străzi și aproape 68 de km de noi piste de biciclete propuse. Dublarea numărului de stații Velotm și implicit a capacității sistemului folosit astăzi de peste 20.000 de timișoreni, noi rastele pentru biciclete, tratarea intersecțiilor pentru siguranța tuturor participanților la trafic sunt alte elemente ale proiectului. Folosim în tema de proiectare standardele în vigoare, dar și excelentul ghid de proiectare și mentenanță a pistelor pentru bicicliști creat de Optar și MDRAP. E un proiect uriaș și primul de această dimensiune care tratează integrat acest tip de transport în oraș”, a detaliat Dan Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.