Primăria Timișoara caută o firmă care să păzească școlile de furnizorii de...

Primăria Timișoara caută o firmă care să păzească școlile de furnizorii de droguri, dar și alte obiective. Poliția locală nu mai poate face față

6
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, că municipalitatea intenționează să caute o firmă de pază care să supravegheze școlile din oraș, dar și alte obiective ale instituției. Edilul-șef susține că nu are rost ca angajați din Poliția Locală Timișoara să facă acest lucru, pentru că oricum sunt puțini.

„Ne vom trezi că vom fi invadați de tot felul de furnizori de droguri, de etnobotanice, de tot felul de substanțe care alterează mintea. Este de salutat orice intervenție pe care o vedem din partea acestor instituții și noi trebuie să le venim în sprijin. Acești indivizi certați cu ideea de legalitate nu au nicio jenă, nicio apăsare pe conștiință să-i ademenească pe copii și bântuie în jurul școlilor și încearcă să-i atragă. La început gratuit, să le facă o bucurie, apoi copiii încep să aibă dependență, să fure bani de acasă și practic să rătăcească de la normalitate.


Nu putem lăsa lucrurile așa. De îndată ce vom avea o firmă de pază angajată în Timișoara, pentru servicii de pază pe lângă primărie, vom avea oameni de pază prezenți în jurul școlilor pentru a-i apăra pe copii de astfel de indivizi”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că angajații din poliția locală nu pot să supravegheze toate obiectivele de interes din oraș, astfel că cea mai bună soluție este externalizarea acestor servicii.

„Am redus cu 15 posturi numărul de oameni de pază din poliția locală. Noi nu putem face față pazei atâtor obiective de interes din Timișoara și atunci soluția este să externalizăm paza și să creștem astfel numărul de polițiști în poliția locală. Noi avem limitat numărul de posturi totale, numărul posturilor de polițiști locali și de oameni de pază este stabilit în funcție de populația oficială. Nu avem destui polițiști să asigurăm securitatea impecabilă în oraș. Singura soluție este să reducem componenta de pază din poliția locală și să o creștem pe cea polițienească. Asta se va face printr-o externalizare. Vom avea grijă să punem în caietul de sarcini servicii de pază mai bune decât asigurăm astăzi cu oamenii de pază din poliția locală”, a detaliat Nicolae Robu.

Edilul-șef a explicat că vor fi păzite, în primul rând, școlile, precum și celelalte obiective ale municipalității.

„Nu vrem să ținem polițiștii noștri să le păzească. Vrem să le păzim cu firme specializate în pază. Nu știu cât ar costa, city managerul Robert Kristof se va ocupa. Securitatea bunurilor și a persoanelor, mai ales a copiilor, este mai importantă decât banii pe care-i cheltuim. Este o cheltuială cu folos”, a conchis Nicolae Robu.

6 COMENTARII

  1. SPI Security! Promti, drepti si cinstiti! Sau colaboratorii lor din cadrul MAI , IPJ Timis probabil si SRI … Nasleu seful paznicilor din scoli propun!

  2. Parca nu exista infractionalitate in Timisoara … Asa declara Robu recent …. A 2-a zii a intrat DIICOT peste toti Tovarasii lui . Apoi a declarat ca nu reprezinta nici un pericol… Acum dupa nici o saptamana cere ajutor ca vamzarea si consumul de droguri din scoli a scapat de sub control… ori ! Acum ca echipa Nasleu-Boncu e in stand by incearca sa elimine posibila concurenta. Era culmea sa ceara primaria ajutor in combaterea traficului de droguri cand era Boncu afara :)))))

  3. Primarul cu consilier care este în anturajul traficanţilor de droguri vor să externalizeze servicii de pază, pentru care legea îi plăteşte pe poliţişti locali, ca să combată traficul de droguri. Halucinant ! Alo Curtea de conturi ! Hoţul vrea să mai fure banii timşorenilor, acum cu firmele de pază! Orice se întâmplă Robu rămâne în picioare şi mai dă un tun !

  4. Cum de primăria caută?????. Primăria are firma proprie de paza a lui Boncu și știți că dacă nu i luat diicot ul ei trebuiau să câștige licitația, dar acum ghinion. Ca să vezi ii punea pe interlopii să apere elevii din școli de alți interlopi. Ce țară??????

  5. La ce dracu mai plătim poliția, păi noi ii plătim pt a ne amenda tot pe noi. Ce manevre îți mai trebuie primare, ai politie sau ăia sunt doar purtători de bastoane și cam atât.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.