NEPĂSARE Primarul Robu cere donații pentru Monumentul Revoluției cu doar o lună...

NEPĂSARE Primarul Robu cere donații pentru Monumentul Revoluției cu doar o lună și 10 zile înainte de împlinirea a 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989

2
DISTRIBUIȚI

Edilul-șef cere timișorenilor să doneze pentru realizarea unui Monument al Revoluției la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Monumentul realizat de sculptorul Luigi Varga ar fi trebuit să fie inaugurat în 2014, la aniversarea a 25 de ani de la Revoluție.

„În decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timișoarei, urmărind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism. Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi! Lansăm, astăzi, inițiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției din Decembrie 1989, la 30 de ani de la câștigarea prin jertfe și riscuri a libertății! Fondurile intră în conturile Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), Filiala Timișoara, sub girul Primăriei Timișoara.


Monumentul este o creație a reputatului artist plastic timișorean Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timișoara. El va fi amplasat în spațiul dintre Podul Maria și Catedrală, în Parcul Catedralei. Detalii, în pozele atașate. Haideți să ne solidarizăm din nou, indiferent ce ne diferențiază, cum s-a întâmplat la Revoluție! Haideți ca ÎMPREUNĂ să aducem acest omagiu eroilor noștri și, prin ei, supremei valori numită LIBERTATE, înscrisă profund în codul nostru genetic de ființe umane!” spune mesajul distribuit de primar pe Facebook, același de pe pagina de internet a Primăriei Timișoara, unde doritorii pot dona.

Monumentul care urmează să fie amplasat pe spațiul verde dintre Catedrală și podul spre Piața Maria a fost finanțat, acum cinci ani, cu 170.000 de euro de Consiliul Local Timișoara. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic despre acest proiect.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.